A apărut un nou număr al revistei Tribuna, publicație culturală de top

A apărut un nou număr al  revistei de cultură Tribuna, instituție aflată în subordinea Consiliului județean Cluj, cu o tradiție istorică de peste 135 de ani, condusă de filosoful dr. Mircea Arman, manager și redactor-șef, singura publicație culturală din România cu distribuție națională și internațională, scrie stiripesurse.ro

După cum și-a obișnuit cititorii, Tribuna din 16 februarie anunță un sumar bogat, cu o paletă largă de abordări, între care se remarcă editorialul semnat de Mircea Arman, „Despre primatul imaginativului metafizic sau al celui teologic în gîndirea elină”, textele din rubrica filosofia „Cabaliștii creștini ai Renașterii” de Viorel Igna și „Neo-pithagorismul roman și maeștrii comacini” de  Vasile Zecheru, sau cel de istorie literară „Dandysmul european în ordine dispersată”, semnat de Radu Bagdasar.

Despre volume nou-apărute scriu: Ani Bradea, Alexandru Sfârlea, Irina Lazăr și Adrian Lesenciuc. Rubrica memoria literară găzduiește un text de Constantin Cubleșan, la diagnoze Andrei Marga semnează un text despre „Perspectivele Uniunii Europene”, iar la eseu îi găsim pe Iulian Cătălui și Marin Iancu. Proza din paginile recentului număr al Tribunei este scrisă de Alexandru Petria, iar poezia de Ștefan Damian.

În rubrica social se publică analiza semnată de Ioan Voicu, Profesor – Universitatea Assumption din Bangkok, intitulată „Idealul sănătății globale în viziunea Națiunilor Unite”. Se adaugă celor care semnează articole în revista din 16 februarie: Mircea Moț, Adrian Țion, Cristina Struțeanu și alții.

Tot în paginile acestui număr, este semnalată apariția la Editura Academiei Române a unei casete omagiale cuprinzând patru dintre romanele lui Mihail Sadoveanu, la 140 de ani de la nașterea prozatorului, o ediție îngrijită de Nicolae Iliescu.Ilustrația celor 36 de pagini este asigurată de Ovidiu Avram, cu un text pe ultima copertă, despre opera artistului, de Iakob Attila. Apărută în condiții grafice deosebite, Tribuna din 16 februarie 2021 se poate achiziționa de la punctele de difuzare a presei din întreaga țară, începând din această săptămână.

Citește Cronica Zilei cu încredere