Angelica Fădor: Guvernul PNL va corecta derapajele fostei guvernări

Deputatul PNL Angelica Fădor susține că “fosta guvernare PSD a fost caracterizată de derapaje decizionale grave, motiv pentru care actualul guvern își asumă chiar și riscuri politice pentru a corecta măsurile luate de PSD care au afectat economia, justiția și viața românilor”. „Nici un interes de grup nu va împiedica Guvernul PNL să ia măsuri benefice pentru români”, a precizat deputatul.

„Răspunderea pe care Guvernul Orban și-o va asuma în fața Parlamentului pe proiecte de legi reparatorii, deja anunțate de premier, este un exemplu clar că PNL este decis să nu facă nici un compromis în raport cu ceea ce a promis în campaniile electorale precedente. PNL se va ține de cuvânt, chiar dacă Guvernul va fi supus moțiunilor de cenzură. Argumentele actualei Opoziții potrivit cărora angajarea răpunderii nu este un instrument democratic sunt false. Opoziția, dacă va fi nemulțumită de legile asumate de Guvern, va putea depune moțiuni de cenzură, Constituția fiind clară în acest sens. Prin urmare, nu există nici un deficit de democrație, deficit democratic a avut PSD când a emis pe ascuns Ordonanțe de Urgență pentru a evita deciziile Parlamentului”, a mai explicat parlamentarul într-un comunicat tramsmis redacției cronicazilei.ro

Parlamentul va fi consultat

“Guvernul PNL nu va lua nici o decizie majoră pentru țară fără știința românilor și a Parlamentului. Iar angajarea răspunderii pe acte normative importante este o dovadă clară că Guvernul va lua hotărâri ce trec, direct, prin filtrul Parlamentului”, a concluzionat Angelica Fădor.