Angelica Fădor (PNL): Guvernul nu va lăsa fără bani localitățile cu probleme

Deputatul PNL Angelica Fădor susține că la rectificarea bugetară de la sfârșitul acestui an localitățile aflate în dificultate vor fi ajutate de noul Executiv. “Guvernul PNL  va aborda cu maximă responsabilitate problemele financiare ale administrației locale. Rectificarea bugetară pe care Guvernul o va face în perioada următoare va asigura necesarul de finanțare pentru localitățile aflate în impas financiar, nu numai pentru cele 43 de localități care, în momentul de față, nu mai au bani nici pentru plata salariilor”, precizează Angelica Fădor într-un comunicat remis redacției cronicazilei.ro.

Angelica Fădor: Programul de guvernare al PSD, nerespectat

Parlamentarul mai afirmă că PSD nu a respectat chiar programul său de guvernare în privința persoanelor cu dizabilități. “Mai mult, există mari probleme cu plata indemnizațiilor pentru persoanele cu dizabilități, indemnizații care au fost transferate de fostul Guvern PSD către instituțiile de la nivel local fără să fie alocate și resursele financiare. Practic, fosta guvernare, din cauza cheltuielilor nejustificate făcute în ultimii trei ani, a vrut să scape de plata acestor indemnizații, afectând nepermis o categorie socială foarte vulnerabilă. Menționez că- și în acest caz- PSD nu a respectat chiar propriul program de guvernare care prevedea clar <susținerea integrală de la bugetul de stat a sistemului de protecție a copilului și a persoanelor cu dizabilități>, a arătat Angelica Fădor.

“Salut decizia premierului Ludovic Orban de a se întâlni cu reprezentanții Asociației Orașelor din România pentru a găsi soluțiile de ieșire din impas. În paralel cu rectificarea bugetară, Guvernul PNL pregătește și Legea bugetului pentru anul viitor, astfel încât instituțiile de la nivel local să evite pericolul intrării în incapacitate de plată”, a conchis parlamentarul.