Angelica Fădor (PNL): Jocul politic excentric din Parlament al PSD poate bloca măsurile luate de Guvern pentru redresarea economiei

Deputatul PNL Angelica Fădor  critică  “jocul politic excentric” pe care-l face PSD în Parlament. “Redresarea economiei este cel de-al doilea obiectiv principal al Guvernului pe lângă protejarea sănătății românilor. Guvernul va veni cu măsuri concrete de investiții masive mai ales la nivel județean și local care să aducă, în primul rând, noi locuri de muncă pentru români. Fac apel la parlamentarii PSD să nu pună în pericol măsurile de relansare propuse de Guvern, prin votarea unor inițiative populiste care lasă senzația falsă că sunt în beneficiul oamenilor. Jocul politic excentric al PSD din Parlament poate bloca revenirea economiei românești”, atrage atenția deputatul într-un comunicat de presă remis Cronica Zilei.

Guvernul folosește toate resursele pentru combaterea crizei

Angelica Fădor susține că Guvernul va folosi toate resursele pe care le are pentru a gestiona cu bine criza economică. “Guvernul PNL dorește să asigure, pe termen lung, o creștere sănătoasă a veniturilor pe plan local, astfel încât administrațiile locale să se poată susține financiar, iar cetățenii afectați de criză să poată avea locuri de muncă. De asemenea, Executivul pregătește pentru companiile mari măsuri de susținere, de garantare a creditelor pentru capitalul de lucru și a creditelor pentru investiții, așa cum a procedat și în cazul IMM-urilor prin susținerea din finanțări europene a  investițiilor realizate și măsuri de reintrare în activitate a companiilor care au fost afectate. Pentru a-și atinge obiectivele, Guvernul va folosi  toate resursele financiare pe care le poate mobiliza: resurse interne, resurse de la bugetul UE, de la finanțatori instituționali sau de la creditori din România sau de pe plan internațional.  Important este să folosim cu seriozitate toate aceste resurse și să ne comportăm responsabil cu relaxarea condițiilor de deficit oferită acum de Uniunea Europeană. Creșterea deficitului trebuie folosită doar pentru a relansa și consolida situația economică, pentru a consolida măsurile de prevenție sanitară și de ajutor social dat celor în nevoie după ce starea de urgență va înceta. Fiecare leu trebuie cheltuit pentru repornirea industriei și a mediului de afaceri, iar dacă vom face asta, vom transmite mesajele corecte și așteptate atât de români, cât și de finanțatorii internaționali”, a mai subliniat Fădor, care este și președinte al Comisiei pentru Administrației din Camera Deputaților.

Citește cu încredere Cronica Zilei