Angelica Fădor (PNL): PSD a lăsat țara pe deficit. Comisia Europeană știe asta și sprijină eforturile Guvernului

Deputatul PNL Angelica Fădor susține că “liderii PSD eludează adevărul declarând că reprezentanții Comisiei Europene au declanșat procedura de deficit excesiv din cauza PNL”. „Nimic mai fals. PNL a preluat guvernarea la sfârșitul anului trecut când deja PSD lăsase, în urma sa, România pe un deficit ce depășise 4%”, precizează Fădor într-un comunicat transmis cronicazilei.ro

“Imediat la preluarea guvernării, PNL a luat măsuri de reducere a cheltuielilor, astfel încât să stopeze creșterea deficitului bugetar. Mai mult, Guvernul PNL a purtat discuții, în ultimele trei luni, cu oficialii europeni  și a prezentat Comisiei Europene un plan de reducere a deficitului, un plan credibil, plan ce a fost acceptat, din fericire, în totalitate. Această decizie arată  că experții UE au încredere că actuala guvernare este una onestă și decisă să scoată România din zona vulnerabilităților economice create de PSD”, a mai arătat Fădor.

Deputatul liberal mai afirmă că planul Guvernului de reducere a deficitului bugetar nu va afecta veniturile românilor. “Românii mai trebuie să știe un lucru. Statul român nu va avea de suferit  în urma declanşării procedurii de deficit excesiv, atât timp cât Guvernul va lua toate măsurile  să coboare deficitul  sub 3% într-o perioadă de timp rezonabilă. Planul Guvernului PNL de reducere, treptată, a deficitului nu va afecta veniturile românilor aflate în plată. În disperare, PSD aruncă pe piață informații mincinoase despre PNL, afirmând că nu există un plan de reducere a deficitului acceptat de CE, cu speranța că va recupera din voturile românilor”, a precizat deputatul.

Citește Cronica Zilei cu încredere