Antoneta Ioniță (PNL): Guvernul încearcă să evite specula de pe piața materialelor sanitare

Deputatul PNL Antoneta Ioniță susține că “Guvernul PNL a luat măsuri pentru îmbunătățirea aprovizionării unităților sanitare cu materialele de care au nevoie în această perioadă, dar și pentru sprijinirea  firmelor românești, care dețin echipamente, materiale sanitare sau dezinfectanți, pe care le pun la dispoziția celor interesați, la prețurile pieței, și nu în condiții de speculă”.

Registrul Național al Producătorilor

„Deja pe piața românească au început să scadă prețurile pentru echipamentele sanitare, în urma sistemului de lucru electronic inițiat de Guvern. Astfel, pentru a veni în sprijinul rețelei sanitare publice și pentru a facilita accesul la echipamente de protecție, dezinfectanți și materiale sanitare, Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri (MEEMA) a lansat aplicația ”Registrul Național al Producătorilor” de echipamente, dispozitive medicale, nemedicale și materiale de necesitate, destinate populației în lupta cu COVID-19. Pe această platformă s-au înscris deja peste 100 de producători și furnizori români de echipamente medicale și nemedicale, de la care spitalele, instituţiile publice sau persoanele juridice private sau de stat interesate pot cumpăra mărfuri la cele mai bune prețuri. Cei care doresc să cumpere sau să vândă echipamente medicale de producție autohtonă sau de import trebuie să-și creeze un cont la adresa https://csu.prevenire.gov.ro. De asemenea, prin intermediul Societății de Administrare a Participațiilor din Energie (SAPE), managerii de spitale din România sau orice altă entitate interesată pot trimite cerere de ofertă pentru lista cu necesitățile spitalului la adresa de email: vanzari@sape-energie.ro.  Furnizorii și producătorii de echipamente și aparatură medicală își pot face cunoscute ofertele la adresa de email: achizitii@sape-energie.ro”, scrie Antoneta Ioniță în comunicatul transmis Cronica Zilei.

Trecem la starea de alertă

Deputatul a mai spus că românii trebuie să se protejeze în continuare. “Sprijinul pe care Executivul îl acordă sistemului medical trebuie, însă, dublat de fiecare dintre noi. Autoritățile centrale vor decide instituirea stării de alertă după data de 15 mai, situație care înseamnă, totuși, păstrarea unor măsuri restrictive. Recomand  românilor să se protejeze, în continuare, prin distanțarea fizică și prin purtarea măștilor medicale de protecție. Sănătatea românilor este o prioritate pentru PNL!”, a conchis Antoneta Ioniță.