Antoneta Ioniță (PNL): PSD și-a păstrat atitudinea mincinoasă și în opoziție!

Deputatul PNL Antoneta Ioniță susține că “guvernarea PSD a fost caracterizată, în ultimii trei ani, de abuz și fake-news”. Parlamentarul afirmă că această atitudine “este păstrată și, acum, în opoziție” și că “informațiile răspândite iresponsabil de PSD în privința unei rectificări bugetare negative sunt la fel de mincinoase precum întreaga guvernare social-democrată”.

„Realitatea este că actualul guvern nu a tăiat bani de la nici un minister la rectificarea bugetară,  a acoperit doar necesarul de finanțare pentru ultima perioadă a anului. Așa- zisele fonduri tăiate de la ministere nu există, Ministerul de Finanțe nu a făcut decât să constate că o serie de ministere conduse în trecutul apropiat de PSD nu au cheltuit nici un ban alocat exclusiv pentru investiții. Și pentru ca românii să nu rămână doar cu falsitatea propagată de PSD, trebuie să spun că este vorba despre proiecte cu finanțare europeană pentru care  PSD nu s-a obosit să folosească co-finanțarea românească.  Așadar, banii alocați erau exclusiv pentru aceste proiecte nerealizate, nu pentru activitatea curentă a ministerelor. Guvernul PNL nu s-a atins de nici un ban necesar activității curente a ministerelor. Un exemplu de ineficiență al fostei guvernări este proiectul <România modernă, România digitală> pentru care nu a fost întocmită nici măcar documentația! Neîntocmind documentația, Guvernul Dăncilă nu a putut, evident, să folosească banii alocați. Același lucru s-a întâmplat și la Ministerul Transporturilor și Ministerul Agriculturii: proiecte de investiții blocate”, argumentează Antoneta Ioniță în comunicatul transmis redacției cronicazilei.ro.

Rectificare bugetară necesară

“Rectificarea bugetară, realocarea  în condițiile legii a unor fonduri, a fost una necesară pentru că în acest fel au fost asigurați, pentru ultima parte a anului, banii pentru pensii, pentru indemnizaţii, pentru concedii medicale şi alte cheltuieli sociale. Acesta este adevărul pe care trebuie să îl știe românii! PSD atacă, în realitate, propria-i guvernare dezastruoasă și îi minte în continuare pe cetățenii acestei țări”, a mai spus deputatul liberal.