Antoneta Ioniță: PSD se teme, de fapt, că românii îi vor face o farsă la anticipate

Deputatul PNL Antoneta Ioniță reacționează după ce ieri social-democrații i-au acuzat pe liberali că prin ideea alegerilor anticipate fac farse românilor. “PNL nu face farse românilor. Expert în iluzionism politic a fost PSD, care în timpul guvernării s-a jucat precum Houdini cu speranțele românilor și cu stabilitatea politică și economică.PNL abordează cu răspundere guvernarea și, în același timp, cu maximă responsabilitate declanșarea alegerilor anticipate. PNL nu pregătește nici o farsă românilor, așa cum susține PSD, un partid care se teme că în urma alegerilor anticipate va deveni o formațiune politică de mâna a treia în Parlament”, scrie Antoneta Ioniță într-un comunicat de presă transmis redacției cronicazilei.ro.

Deputatul PNL atrage atenția PSD că liberalii au făcut și o comisie care să analizeze posibilitatea declanșării alegerilor anticipate. “Atrag atenția PSD că Biroul Executiv al PNL a decis să formeze o comisie condusă de președintele partidului care să caute căile asiguratorii pentru reușita declanșării unui scrutin parlamentar înainte de termen. Actualul Executiv PNL este unul minoritar, iar pentru ca România să beneficieze pe termen lung de stabilitate politică, românii trebuie chemați la vot pentru a pune în acord matematica parlamentară cu voința lor. PNL își dorește ca, prin alegerile anticipate, să se formeze o majoritate parlamentară care să susțină reformele atât de necesare pe care Guvernul PNL a început să le pună în practică”, a mai afirmat Ioniță.

Ce au spus pesediștii

PSD consideră că alegerile anticipate pe care vrea să le declanșeze PNL sunt o farsă. “Intenția PNL de a declanșa alegeri anticipate înainte de data de 1 septembrie 2020 reprezintă cea mai mare farsă electorală pregătită de un partid politic după Revoluția din 1989. Declarațiile din ultima perioadă ale reprezentanților PNL indică faptul că scopul real al alegerilor anticipate este de a obține votul cetățenilor înainte de termenul la care Guvernul ar trebui să crească punctul de pensie și salariile din învățământ, conform legilor în vigoare, adoptate în guvernarea PSD. Singurul motiv care explică insistența privind alegerile anticipate este că, în acest fel, PNL ar putea obține un cec în alb din partea cetățenilor, ce i-ar permite ulterior să anuleze majorările de pensii și salarii, fără a suporta costul electoral al unei astfel de măsuri”, arată PSD.