Arafat: Trebuie oprit microfonul tuturor care dezinformează şi spun oamenilor să nu se vaccineze

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a afirmat, sâmbătă, că “trebuie oprit microfonul tuturor care vin şi dezinformează şi spun oamenilor să nu se vaccineze”.

„Trebuie oprit microfonul tuturor care vin şi dezinformează şi spun oamenilor să nu se vaccineze, pur şi simplu. Şi i-aş lăsa pe oamenii care se pricep la acest domeniu să explice de ce trebuie să se vaccineze. Am trecut printr-o perioadă grea, printr-o perioadă de dezinformări, de toate posibilităţile prin care să convingem oamenii să nu respecte, să nu aibă încredere în ce spun autorităţile”, a declarat Raed Arafat.

Potrivit lui Arafat, „suntem la momentul în care să facem aşa”. „Măcar două – trei luni, după care putem să continuăm cum vrem, dar în acest moment trebuie oprit microfonul, cel puţin cel oficial, de la televiziuni, de la radiouri. Facebook şi YouTube o să permită să facă ce vor acolo, dar măcar la dezbateri să ne îndreptăm către a sfătui populaţia corect, pe linie sanitară, cu sfaturile care sunt bazate ştiinţific şi să explicăm de ce este mai bine să te vaccinezi decât să rămâi nevaccinat şi ce poate să se întâmple cu tine şi cu familia dacă rămâi nevaccinat”, a explicat şeful DSU.

Citește Cronica Zilei cu încredere

Credit foto- gov.ro