Arhiepiscopia Dunării de Jos: Nou-născuții vor fi botezați de lideri ai Bisericii pentru a încuraja natalitatea

Arhiepiscopul Casian a prezentat primele propuneri de proiecte și programe ale Eparhiei Dunării de Jos dedicate Anului omagial 2020. Anul 2020 a fost proclamat „Anul omagial al pastorației părinților și copiilor” și „Anul comemorativ al filantropilor ortodocși români” în Patriarhia Română, informează basilica.ro

Principalele propuneri s-au referit la încurajarea natalității prin evidențierea familiilor cu mai mulți copii. Arhiepiscopul Dunării de Jos dorește să boteze în calitate de naș fiecare al cincilea copil care se va naște în familiile din eparhie. Ierarhul a propus, de asemenea, ca fiecare al treilea copil dintr-o familie să fie botezat ca naș de preotul paroh, iar al patrulea copil de preotul protoiereu.

Înaltpreasfinția Sa a anunțat și publicarea unui album cu preoții din eparhie care au mai mulți de patru copii, informează Arhiepiscopia Dunării de Jos. Propunerile au fost discutate cu protoiereii din Arhiepiscopie și cu preoții din Protopopiatul Galați în cadrul unei întâlniri care a avut loc miercuri la Centrul Eparhial din Galați.

În cadrul întrunirii, IPS Casian a conferit Ordinul eparhial „Vrednicia andreiană” domnului Costel Crângan, coordonator regional al publicației naționale „Adevărul”, în semn de recunoştinţă şi de apreciere pentru activitatea jurnalistică.

Credit foto: basilica.ro

Citește cu încredere cronicazilei.ro