Artiștii din București au șansa să câștige o bursă de creație la Düsseldorf

Artiștii cu domiciliul sau reședința temporară în București, ori care își desfășoară activitatea artistică în capitală au șansa să câștige o bursă de creație de două luni la Düsseldorf. Artiștii interesați se pot înscrie până pe 20 ianuarie 2020, urmând pașii de mai jos.

Centrul Cultural Expo Arte, în parteneriat cu Centrul Cultural Palatele Brâncoveneşti Mogoşoaia şi Kulturamt Düsseldorf lansează un concurs pentru obținerea unei burse de creaţie, pe o perioadă de două luni, la Düsseldorf. Rezidenţa se va derula în perioada 5 februarie-10 aprilie 2020, într-un atelier-locuinţă cu o suprafață de 70 mp, cu dotările necesare (spaţiu de lucru, baie, bucătărie utilată, dormitor, TV, conexiune internet, telefon, bicicletă etc.), la Düsseldorf, Germania. Perioada de rezidenţă se va încheia cu o expoziţie într-o galerie din Düsseldorf, în pregătirea căreia artistul rezident va beneficia de sprijinul unui curator propus de Kulturamt Düsseldorf, potrivit unui anunț publicat pe site-ul expoarte.ro.

Rezidenţa va fi în valoare lunară de 1000 EUR, la care se adaugă rambursarea cheltuielilor aferente materialelor utilizate de artist, în limita sumei de 300 EUR. Aceste cheltuieli vor fi suportate de Kulturamt Düsseldorf. Pentru rambursarea sumei aferente materialelor, artistul va trebui să prezinte documente justificative de plată. Transportul cu avionul, dus-întors, este asigurat și va fi achiziționat de către Centrul Cultural Expo Arte.

Participanții la prezentul concurs trebuie să îndeplinească următoarele criterii de eligibilitate:

  • Să activeze în domeniul artelor, fără a se limita la următoarele exemple: pictură, sculptură, video, foto, performance;
  • Să fie domiciliați sau să aibă reședința (viză de flotant) în București ori să își desfășoare activitatea artistică în București;
  • Să fie absolvenți ai unei forme de învățământ superior de specialitate;

Modalitatea de înscriere

Artiştii interesaţi vor transmite, într-un plic sigilat, cu menţiunea Pentru rezidenţa la Düsseldorf, maximum 30 de reproduceri ale lucrărilor proprii (fotografii ori diapozitive) sau înregistrări video, CD-R, DVD, dar nu mai lungi de 10 minute, şi un scurt CV, pe adresa Centrul Cultural Expo Arte, strada Batiște 14, sector 2, București. De asemenea, plicul va cuprinde și documentele necesare pentru probarea criteriilor de eligibilitate menționate mai sus. Termenul limită de înscriere este 20 ianuarie 2020.

Materialele trimise pentru jurizare (fotografii pe suport digital/pe hârtie) nu vor fi returnate pe cheltuiala Centrului Cultural Expo Arte. Ele pot fi ridicate de către deponenți, începând cu data de 25 ianuarie, de la sediul Centrului Cultural Expo Arte.

Aplicațiile artiștilor vor fi analizate de un juriu format din trei personalități în domeniul artistic. Juriul va fi numit prin decizia directorului Centrului Cultural Expo Arte. Decizia juriului va fi definitivă și nu va putea face obiectul unei contestații ulterioare.

Citește și alte articole pe Cronica Zilei!