Astăzi începe Festivalul DIPLOMA 2020

Festivalul DIPLOMA 2020ajuns la cea de-a șaptea ediție, începe astăzi și va avea loc până pe 11 octombrie, în spațiile UNAgaleria și SENAT din cadrul Combinatului Fondului Plastic.

Vizitatorii sunt invitați să admire peste 90 de lucrări ale absolvenților din promoția 2020 a facultăților vocațional-creative din București, Timișoara, Cluj-Napoca, Iași, Baia-Mare și Oradea. Proiectele expuse au fost selectate de boardul creativ DIPLOMA din peste 380 de lucrări de diplomă înscrise în secțiunile de arhitectură, arte și design. Expoziția de anul acesta reunește o colecție de lucrări de diplomă remarcabile, finalizate în perioada izolării și susținute în mediul online, într-un proces atipic de lucru atât pentru studenți, cât și pentru instituțiile de învățământ.

DIPLOMA 2020 prezintă lucrări semnate de absolvenți ai facultăților vocațional-creative din România, arte vizuale, arte decorative, arhitectură și design, selectate de către un board creativ, care reunește în acest an peste 50 de seniori în domenii creative, profesioniști activi și dedicați ariei lor.

Festivalul face parte din circuitul Noaptea Albă a Galeriilor – NAG.

Organizatorii festivalului au ținut să sublinieze că DIPLOMA 2020 va ține cont de toate reglementările în vigoare la momentul desfășurării, pentru a garanta siguranța publicului. Alegerea spațiilor a ținut cont de contextul actual, ansamblul de clădiri din cadrul Combinatului Fondului Plastic asigurând o suprafață mare de spații exterioare și condiții de distanțare socială.

Festivalul DIPLOMA reprezintă contextul ideal pentru publicul larg de a descoperi noua generație de artiști și creativi din România înainte ca aceștia să devină celebri.

Evenimentul continuă astfel tradiția de a identifica și promova potențialul artistic de care noile generații dau dovadă. În plus, este o oportunitate pentru creativi de a avea un prim contact cu piața de artă și cu mediul profesional la care aspiră.

Evenimentul este organizat de Fundația The Institute în parteneriat cu Primăria Municipiului București prin Centrul Cultural Expo Arte.

Citește mai multe pe Cronica Zilei!