Breaking News. Documentul care bagă Bucureștiul și alte orașe în carantină

Bucureștiul este un oraș cu rata de incidență mare și locuri la ATI pline, aceștia sunt factori decisivi în documentul care bagă Bucureștiul și alte orașe în carantină, documentul este deja publicat în Monitorul Oficial. Ce va face Guvernul?

Documentul, în presa națională

Ministerul Sănătății a elaborat un ordin prin care introduce noi criterii pentru carantinarea localităților. Nivelul de testare COVID devine factor principal, alături de rata de incidență și gradul de ocupare a paturilor din spitale și secțiile ATI, scrie G4media.ro, dar și alte ziare naționale.

Ordinul semnat de secretarul de stat Andreea Moldovan a fost publicat marți în Monitorul Oficial.

Acesta introduce un punctaj pe baza unei grile. Cu cât o localitate are mai multe puncte, cu atât situația epidemiologică este considerată mai gravă și poate intra în carantină.

Astfel, municipiile și zonele metropolitane cu peste 100.000 de locuitori riscă să intre în carantină dacă au minimum 60 de puncte, iar restul localităților dacă au minimum 70 de puncte. Rata de incidență cumulată în 14 zile de la care se poate institui carantina este de 3 cazuri la o mie de locuitori.

Pentru ieșirea din carantină este prevăzut un singur criteriu: rata de incidență mai mică de 3 cazuri la o mie de locuitori.

Citește Cronica Zilei cu încredere

Sursa foto- G4media.ro