Cea de-a șaptea ediţie a Pavilionului de Artă București — Art Safari are loc în perioada 11-20 septembrie
Centrul Cultural Expo Arte organizează, în cadrul Pavilionului de Artă București — Art Safari 2020, două expoziții prin care își dorește să susțină tânăra generație de artiști contemporani, în colaborare cu Uniunea Artiștilor Plastici și cu Galeria 1001 Arte. Pavilionul de Artă București – Art Safari, un eveniment cultural unic ca structură, concept și amploare din România, este organizat de Fundația Centrul Cultural Art Society în parteneriat cu Primăria Municipiului București prin Centrul Cultural Expo Arte și are loc în perioada 11-20 septembrie.
Expoziția organizată în colaborare cu Uniunea Artiștilor Plastici se numește „Sweet Internet” (Dulce Internet) și prezintă o serie de lucrări a unei noi generații de artiști, crescuți pe internet, care coordonează din 2018 programul Centrului Artelor Vizuale Multimedia București. Artiștii sunt Anastasia Calinovici, Pandele Radu, Lucian Hrisav, Ioana Marsic, Sebastian Oara, Antonia Corduneanu, LostOptics, Matei Dumitriu, Tudor Ciurescu, iar tehnicile sunt diverse, de la artă digitală, ilustrație, obiect până la pictură pe pânză.
Galeria 1001 Arte aduce la Art Safari, în parteneriat cu Centrul Cultural Expo Arte, expoziția de grup Bestiar 2020, o incursiune în mitologii contemporane, dar mai ales o abordare artistică a fricilor contemporane. Bestiar 2020 este un show de artă contemporană ce grupează proiecții de artă video cu pictură, desen, sculptură și instalație, dar și lumină, ritm și culoare vs schiță și imobilitate, toate însoțite de empatie și umor. Artiștii care vor expune sunt Alexandra Grigore, Aurel Vlad, Otto Constantin, Theodor Grigoraș, Tara von Neudorf și Vali Chincișan.
Despre Art Safari 2020
Cea de-a șaptea ediţie a Pavilionului de Artă București — Art Safari are loc în perioada 11-20 septembrie 2020, la Victoria Tower, pe Calea Victoriei nr.15 din București, în condițiile de siguranță cerute prin legea ce reglementează activitatea muzeelor.
Pavilionul Muzeal „Gheorghe Petrașcu”, care invită publicul să redescopere opera unuia dintre cei mai importanți maeștri ai artei românești de început de secol XX, Pavilionul Central „Școala de la București” dedicat artei contemporane din Capitală, începând cu anii ’90, expoziția dedicată lui Sabin Bălașa, pictor contemporan celebru pentru nuanțele sale de albastru și personajele de basm, Pavilionul Internațional „Guerrilla Girls” care aduce pentru prima dată în România arta rebelă a grupului anonim feminist, programul educațional – Art Safari Kids, secțiunea de Artiști invitați și experiența de vizitare Night Tours, care cuprinde un tur ghidat în expoziții, performance live și muzică, formează conceptul unic al Pavilionului de Artă București. Art Safari 2020 așază astfel Bucureștiul pe harta marilor capitale culturale europene.
Citește cu încredere Cronica Zilei