Ciolacu (PSD), inițiativă: Propunerile de legi care încalcă caracterul naţional și unitar al statului român să nu fie dezbătute în Parlament

Marcel Ciolacu, preşedintele Camerei Deputaţilor, a anunţat  în plen depunerea a două proiecte de hotărâre de modificare a regulamentului Parlamentului, conform cărora nu vor fi luate în considerare pentru dezbatere proiectele care afectează caracterul naţional, independent, unitar şi indivizibil al statului român.

„Eu consider că acest derapaj este evident, este un conflict declanşat interetnic nepermis şi duce într-o direcţie, de către preşedintele României, a anilor 1990. De aceea, atât eu, cât şi domnul Robert Cazanciuc, preşedintele Senatului, depunem astăzi două proiecte de hotărâre privind modificarea regulamentului Camerei Deputaţilor şi al Senatului. Primul articol unic: <Regulamentul Camerei Deputaţilor, aprobat prin hotărâre a Camerei Deputaţilor numărul 8 în 1994, publicat în Monitorul Oficial al României partea întâi, numărul 338 din 27 aprilie 2020, se modifică după cum urmează: În cazul iniţiativelor legislative, reţinerea lor spre dezbatere şi adoptare, ca prima Cameră sesizată sau trimiterea la Senat a celor pentru care Camera Deputaţilor este Cameră decizională, nu sunt luate în considerare iniţiativele legislative care afectează caracterul naţional, independent, unitar şi indivizibil al statului român, precum şi cele care afectează integritatea teritoriului României>. Cu alte cuvinte, după 30 de ani, se termină acest cretinism de folosire a unui conflict interetnic politic”, a a declarat Marcel Ciolacu în plenul Camerei Deputaților.

Anunțul lui Ciolacu a venit după ce în Parlament au fost dezbătute în ultimile zile două proiecte de legi ale UDMR care au ridicat semen de întrebare privitoare la caracterul unitar al statului  român.

 

Citește Cronica Zilei cu încredere