Ciolacu: Sesizez  CCR. Nominalizarea lui Orban, fără susținere parlamentară

Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților, a declarat că va sesiza CCR după ce Ludovic Orban a fost nominalizat, din nou, de președintele Iohannis pentru funcția de premier, precizând că șeful statului a ales criza politică prelungită.

“Anunţul preşedintelui Iohannis nu este o surpriză pentru nimeni. Din păcate, preşedintele Iohannis a ales o variantă de criză politică prelungită. Presupun că, împreună cu PNL, îşi vor asuma şi costurile acesteia. În privinţa reformelor invocate, preşedintele omite un amănunt esenţial: nu poţi face reforme prin încălcarea legii şi a regulilor democratice. Nu poţi face ‘reforme’ în detrimentul dreptului la sănătate al românilor. ‘Reforma’ din domeniul Sănătăţii este un exemplu clar: OUG, fără transparenţă decizională, fără consultare publică prealabilă, făcută de oameni aflaţi într-un vădit conflict de interese”, a scris Marcel Ciolacu pe Facebook.

Marcel Ciolacu a mai declarat presei că  va sesiza CCR cu privire un eventual conflict de natură constituțională, în contextul în care Klaus Iohannis a decis să îl desemneze, din nou, pe Ludovic Orban pentru funcția de prim-ministru. “O să mă văd cu juriștii de la partid și îmi confer acest drept, în calitate de președinte al Camerei Deputaților voi face o sesizare să vedem cât de legală este și dacă nu a fost declanșat un conflict juridic constituțional. Este în funcție ca și interimar. Premierul desemnat nu este susținut de nimeni”, a precizat Ciolacu.

Sursa foto-psd.ro

Citește cronicazilei.ro cu încredere