Cîțu: Guvernul crește pensiile cu cea mai mare sumă de până acum

Ministrul Finanțelor Florin Cîțu  a anunțat că Guvernul a luat decizia de a crește pensiile cu o sumă considerabilă dacă ne raportăm la creșterile de până acum. “Încă din primul moment am spus că vom creşte pensiile în 2020 şi astăzi trebuie să vin în faţa dumneavoastră şi să vă spun: da, în România, vor creşte pensiile în 2020. Punctul de pensie, valoarea punctului va avea cea mai mare creştere, cea mai mare sumă pe care o vom vedea în plus la punctul de pensie, pe care am avut-o vreodată. PSD, niciodată, nu a mărit pensiile cu această sumă, deşi a avut perioade de creştere economică una după alta, trei ani de zile, nu datorită lor ci datorită contextului economic internaţional şi tot nu au mărit pensiile cu această sumă”, a precizat Cîţu în conferința de presă.

„În acest context economic global dificil prin care trecem. în această perioadă am reuşit să facem acest efort şi sa creştem pensiile pe lângă creşterea alocaţiilor cu cea mai mare sumă pe care au văzut-o românii, care se pune în plus la punctul de pensie. Îl provoc pe domnul Ciolacu să mai găsească o ţară care face astfel de eforturi în criză economică, creşte şi pensii şi alocaţii cu sumele pe care le face acest guvern”, a mai spus Florin Câțu.

Potrivit deciziei luate de guvern la ultima ședință, pensiile bazate pe contributivitate, plus pensia minimă, vor crește cu 14%.

Citește Cronica Zilei cu încredere