Cîțu s-a retras cu 15 minute înainte ca Parlamentul să supună votului învestirea sa

Premierul desemnat Florin Cîțu a refuzat să devină premier cu 15 minute înainte ca Plenul Parlamentului să se întrunească pentru votul de învestitură. Decizia lui Florin Cîțu a venit pe fondul “riscului” de a deveni premier după ce foarte mulți reprezentanți ai Opoziției parlamentare au anunțat că vor vota noul guvern pentru a ieși din criza politică și a face față coronavirusului.

  • Președinția- „Domnul Florin Vasile Cîțu și-a depus astăzi mandatul de prim-ministru desemnat. Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a luat act de această decizie și urmează să facă o declarație de presă în cursul acestei seri”.
  • Rares Bogdan- „Inadmisibil. Iresponsabilitate totală”, a declarat Rareş Bogdan, citat de Libertatea.
  • Florin Cîțu- „Astăzi am luat decizia să-mi depun mandatul de Prim-Ministru desemnat Președintelui României. Gestul meu trebuie interpretat în contextul prin care trece astăzi România. Sunt un om de partid și înțeleg să fiu alături de partid și de Președintele lui în momentele dificile. Cred cu tărie că pentru a avea succes, în alegerile care vin, Președintele partidului trebuie să fie și Prim-Ministru. Decizia Președintelui Klaus Iohannis de a mă desemna pentru funcția de Prim-Ministru a fost o onoare. Însă ea a fost luată în contextul în care alegerile anticipate erau o soluție agreată de majoritatea partidelor. Această variantă nu mai există astăzi. Cu responsabilitate, transparență și profesionalism am luat această decizie. Este o decizie la care am reflectat mult în ultimul timp urmărind evoluția situației prin care trece România astăzi. Rămân la finanțe. Avem multă treabă de făcut pentru perioada dificilă care urmează”.
  • Marcel Ciolacu- „Retragerea lui Cîțu este, însă, un gest de un cinism grosolan. PNL a demonstrat că este mai importantă reglarea de conturi în partid decât siguranța și sănătatea românilor. Și, dacă se poate ceva mai grav decât atât, este că până și acum PNL continuă să vorbească doar de alegeri și funcții”.
  • Dacian Cioloș- „Retragerea lui Cîțu este, însă, un gest de un cinism grosolan. PNL a demonstrat că este mai importantă reglarea de conturi în partid decât siguranța și sănătatea românilor. Și, dacă se poate ceva mai grav decât atât, este că până și acum PNL continuă să vorbească doar de alegeri și funcții”.

Citește cu încredere Cronica Zilei