Coronavirusul favorizează învestirea Guvernului Cîțu

O parte din liderii partidelor parlamentare afirmă că România are nevoie de un guvern stabil, cu drepturi depline, în contextul apariției coronavirusului  pe teritoriul României. Afirmațiile lui Ponta și Barna ar putea strica jocurile PNL în vederea declanșării alegerilor anticipate, prin învestirea Guvernului Cîțu. Astfel, vor, nu vor, liberalii ar putea primi voturi-surpriză de la Opoziție joi când se va vota Guvernul.

Ce zice Ponta….

“Suntem în mijlocul unei crize, poate cea mai gravă din 1989 până acum. Este vorba despre români, despre România, despre ceea ce trebuie să facem acum, nu mai târziu. PRO România propune astăzi tuturor partidelor politice un set de 10 măsuri care trebuie implementate imediat.

  1. Este absolut necesar să avem un guvern cu drepturi depline – care să aibă ca mandat combaterea și limitarea efectelor acestei crize. România are nevoie de un guvern întreg la muncă.
  2. Toate măsurile de limitare a drepturilor fundamentale sunt necesare, dar potrivit art. 53 din Constituție, se realizează DOAR prin lege
  3. Suspendarea cursurilor scolare până la finalul lunii martie.
  4. Stabilitea regimului legal prin care unul dintre părinți are dreptul să stea acasă – prin OUG sau prin proiect de lege
  5. Strategie pentru transportul în comun ( va fi imposibil să combatem epidemia când avem sute de mii de bucureșteni înghesuiți în metrouri și alte mijloace de transport în comun) . Cerem Guvernului și autorităților locale să vină cu propuneri de limitare drastică a transportului comun pentru această perioadă.
  6. Adoptarea rapidă a unei legi cu facilități fiscale pentru domeniile afectate (turism, export import, transporturi internaționale) – Guvernul trebuie să sprijine companiile din aceste domenii
  7. Telemunca – pentru domeniile în care se poate aplica, în sensul limitării deplasărilor angajaților
  8. Interzicerea exportului de medicamente – este vorba despre sănătatea românilor și nu ne permitem să mai exportăm medicamente
  9. Guvernul să aloce buget suplimentar pentru ministerul sănătății – aplicând astfel recomandarea CE – toate cheltuielile pe sănătate vor fi deduse din calculele pentru deficit”.

Ce vrea Barna….

“România are nevoie de un guvern stabil. Suprapunerea unei crize politice peste o iminentă criză de sănătate publică riscă să reducă la cote periculoase încrederea cetăţenilor în stat. Trebuie să punem rapid punct crizei politice, instalând un guvern cu puteri depline care să poată să gestioneze cu responsabilitate şi autoritate situaţia generată de răspândirea coronavirusului. Aceasta este astăzi preocuparea principală a fiecărui roman. Da, avem în continuare rezerve faţă de unii dintre membrii cabinetului propus de Florin Cîţu. Da, credem că programul de guvernare poate fi mai bun şi nu, nu am renunţat la niciunul dintre proiectele noastre. Însă a fi politician responsabil înseamnă şi să ai capacitatea de a înţelege la timp priorităţile cetăţenilor. Iar prioritatea numărul unu astăzi este sănătatea publică”.

Citește cu încredere Cronica Zilei

Credit foto- Facebook Victor Ponta