Criză în Coaliție. Poziție de forță a premierului Cîțu. Stelian Ion, remaniat

Premierul Florin Cîțu l-a remaniat pe Stelian Ion, ministrul Justiției, pentru că a refuzat să dea aviz programului guvernamental “Anghel Saligny”.  “Nu voi accepta în Guvernul României miniștri care să se opună modernizării României. A bloca activitatea guvernului doar pentru că nu ești de acord să dezvolți comunitățile înseamnă încălcarea mandatului dat de Parlament prin programul de guvernare. Nu voi permite ca poporul român să fie șantajat! Decizia din această seară a fost una necesară”, a spus premierul Florin Cîțu.

Surse din interiorul PNL au declarat că premierul Cîțu va avea în continuare sprijinul majorității filialelor PNL, chiar dacă vocile apropiate de Ludovic Orban îl critică acum pe premier pentru decizia luată.

USRPLUS nu-l mai vrea pe Cîțu

Ulterior deciziei premierului, liderii USR PLUS au declarat că Florin Cîțu nu mai poate fi premierul României, însă au evitat să spună că vor ieși de la guvernare.

  • Barna- „Florin Cîțu a arătat în această seară că nu poate conduce nimic. Cu atât mai puțin un Guvern. Abuzul de putere, deciziile luate noaptea ca hoții nu sunt marca înregistrată a lui Liviu Dragnea. Iar Florin Cîțu a arătat că e mai rău decât Dragnea. Și asta pentru că înșală cu cinism și rea voință așteptările unui electorat care a cerut altceva. Florin Cîțu trebuie să plece”.
  • Ciolos- „Promisiunea făcută primarilor PNL (nu cetățenilor români, cum spune premierul) e mai importantă decât stabilitatea și continuitatea Coaliției. Florin Cîţu demite fără motiv al doilea ministru USR PLUS, subordonând întregul guvern intereselor PNL. Abuzul nu e că nu a dat Stelian Ion un aviz în cinci zile, ci că premierul pune presiuni pe un ministru al Justiției să dea un aviz. Acesta nu mai e un guvern de coaliție!”

Citește Cronica Zilei cu încredere