Cum vine teatrul în sprijinul oamenilor nevoiți să stea în casă din cauza coronavirusului

Numeroase teatre din București, precum Teatrul Bulandra, Teatrul de Comedie, Țăndărică și Ion Creangă, au ales să fie alături de public în această perioadă în care suntem sfătuiți să stăm acasă, astfel că și-au mutat activitatea în online.

Teatrul Mic a lansat campania #Teatru DinaMIC in Online și a început să difuzeze spectacole pe pagina sa de Facebook și pe canalul propriu de Youtube. Spectatorii sunt sfătuiți să rămână aproape în perioada 24-27 martie, de la orele 19.00, pentru că li se pregătesc surprize.

La rândul său, Teatrul Bulandra transmite pe pagina sa de Facebook înregistrarea spectacolelor programate până la sfârșitul lunii martie și anulate în urma măsurilor de siguranță împotriva răspândirii COVID 19. Spectacolele pot fi vizionate gratuit, în regim de live stream.

Teatrul de Comedie a anunțat de asemenea lansarea programului „Comedia în carantină”, care se va desfășura în perioada 27 martie – 15 mai și va cuprinde o serie de materiale video din arhivă, însoțite de un salut din partea unui actor din distribuție, dar și unele create special în contextul situației actuale. Toate acestea vor fi difuzate exclusiv în mediul online și vor putea fi vizionate gratuit.

Seri de Operă online, pentru iubitorii genului liric

Opera Națională București a lansat campania ”Seri de Operă Online”, prin care vine în întâmpinarea iubitorilor genului liric cu spectacole difuzate online. Înregistrările vor fi disponibile pe pagina oficială de Facebook a instituției, cât și în link-ul www.operanb.ro/operaonline, fiind accesibile publicului pe durata difuzării spectacolului.

Teatrul independent Unteatru a fost printre primele care s-au adaptat situației și a găsit rapid o variantă de a transmite spectacolele online, pe bază de bilet. Reprezentațiile de la Unteatru, transmise în regim de live streaming, pot fi urmărite pe site-urile de unde au fost achiziționate biletele, după logarea în cont cu user și parolă.

Și Teatrul de Artă și-a mutat activitatea pe Facebook, cu un îndemn ferm pentru publicul spectator: ”Stați acasă, la teatru!”. Așadar, în luna martie, patru dintre spectacolele Teatrului de Artă București pot fi urmărite gratuit pe pagina de Facebook a instituției, urmând ca din aprilie să fie introdus un sistem de vizionare cu vânzare de bilete.

Teatrul Evreiesc de Stat și-a anunțat de asemenea spectatorii că o serie de spectacole din repertoriul său vor putea fi vizionate online, pe contul de YouTube al instituției. Spectacolele vor putea fi urmărite cu titlu gratuit pe toată perioada în care teatrul nu va putea funcționa în parametri obișnuiți.

Teatrul Odeon își prezintă echipa pe pagina de Facebook, iar pe contul său de Soundcloud publică înregistrări audio cu actorii săi în timp ce recită poeme sau citesc povești.

Teatrul Național I.L. Caragiale din București a anunțat la rândul său că, începând din 23 martie, Conferințele TNB pot fi vizionate în perioada următoare online, pe pagina de Facebook, pe canalul de YouTube și pe site-ul instituției.

Teatrul pentru copii, la un click distanță

Nici teatrele pentru copii nu s-au lăsat mai prejos și au făcut tot posibilul să le facă celor mici șederea în casă cât mai ușoară și mai plăcută.

Teatrul de Animație Țăndărică difuzează zilnic pe pagina sa de Facebook spectacole înregistrate și transmise în regim de live. Programul spectacolelor poate fi consultat pe site-ul oficial al instituției.

Și Teatrul Ion Creangă va difuza gratuit, zilnic, spectacole din arhiva sa electronică. Spectacolele vor fi publicate pe pagina de Facebook a teatrului la ora afișată în program și vor fi disponibile timp de 3 ore de la publicare.

Opera Comică pentru Copii transmite spectacolele în regim profesional, live pe pagina de Facebook, la orele programate în stagiune. În plus, în timpul săptămânii are un program variat de emisiuni pentru copii.

Și Teatrul Stela Popescu își invită micii spectatori pe pagina de Facebook, pe site-ul www.teatrulstelapopescu.ro, pe canalul de YouTube și pe Instagram, unde vor fi publicate înregistrări cu actorii care vor recita fabule pentru copii.

Citește mai multe pe Cronica Zilei!