Dan Vasiliu, liderul templierilor români, despre Bucharest Pride: Se dorește oare, simbolic, o reeditare a creației în numele altui zeu?

Dan Vasiliu, liderul templierilor români, susține că Bucharest Pride are o simbolistică ascunsă și atrage atenția asupra momentului ales de organizatorii evenimentului. “Statornici apărării valorilor și tradițiilor creștine, misiune cu smerenie asumată, templierii români din Ordinul Suprem Militar al Templului din Ierusalim (OSMTH) își manifestă îngrijorarea față de felul în care o minoritate înțelege să-și clameze unele privilegii. Țara noastră asigură tuturor cetățenilor ei drepturi egale. Printre acestea regăsim dreptul la viață, la exprimare liberă, la asociere și dreptul de a practica credința. Considerăm disproporționată organizarea, pe o perioadă de șase zile, a unei manifestări care nu este în spiritul tradiției poporului român și care nu rezonează cu principiile morale împărtășite de majoritatea covârșitoare a cetățenilor acestei țări. Aceasta doar dacă nu se dorește impunerea prin forță a ideologiei promovate de către comunitatea LGBTQ+. Dumnezeu a lucrat șase zile când a creat cerurile și pământul. Se dorește oare, simbolic, o reeditare a creației în numele altui zeu? Totodată, credem că este nepotrivită o astfel de manifestare, mai ales în perioada postului Adormirii Maicii Domnului. Poate că alegerea s-a datorat unei erori regretabile, sau a neștiinței, din partea organizatorilor și a celor care au aprobat evenimentul. Altfel, putem considera că s-a urmărit o sfidare la adresa creștinilor din România. Dacă interesul real al unei comunități este de a obține anumite privilegii, calea democratică este cea potrivită. Se poate apela, cu argumente bine întemeiate, la partide sau la parlamentari care sunt dispuși să le promoveze interesele”, se arată în comunicatul remis presei de Marele Prior al templierilor români, Dan Vasiliu.

Apel la decență

Dan Vasiliu mai face apel la organizatori să manifeste decență în comportament și în felul în care se vor expune în public, în cazul în care nu vor renunța șa eveniment. “Facem apel la organizatorii evenimentului, dacă nu consideră oportun să renunțe deocamdată la un asemenea demers, să manifeste decență în comportament și în felul în care se vor expune în public. Facem apel la mass-media să dea dovadă de discernământ în privința orelor de difuzare și al spațiului acordat pentru acest festival al mândriei (Bucharest Pride). Facem apel la toți credincioșii creștini să nu dea curs unei asemenea provocări și să evite locurile unde se vor organiza manifestările în cauză. Absența de la acest eveniment, anunțat de către organizatori pentru perioada 9-14 august 2021, este o atitudine mai potrivită decât orice altă manifestare sau protest ce ar putea conduce la un răspuns agresiv din partea comunității LGBTQ+ cu posibilitatea unui deznodământ nedorit. Dați dovadă de înțelepciune și de adevărată credință în Dumnezeu! <Să nu vă potriviți chipului veacului acestuia, ci să vă prefaceți, prin înnoirea minții voastre, ca să puteți deosebi bine voia lui Dumnezeu: cea bună, plăcută și desăvârșită. (Romani 12:2). „Fraţilor, chiar de va cădea un om în vreo greşeală, voi cei duhovniceşti îndreptaţi-l pe unul ca acesta cu duhul blândeţii, luând seama la tine însuţi, ca să nu cazi şi tu în ispită. (Galateni 6:1)>”, se mai arată în comunicatul de presă al OSMTH România.

 

Citește Cronica Zilei cu încredere