Dâncu: Tudose și Manda au zădărnicit eforturile lui Ciolacu de a crea alianțe împotriva PNL

Înaintea Congresului PSD, Vasile Dâncu susține că Mihai Tudose și Claudiu Manda, coordonatorii campaniilor electorale pentru locale și parlamentare ai PSD, sunt două personaje cu un impact negativ asupra partidului. “Cred că Mihai Tudose și Claudiu Manda au încercat să zădărnicească o parte din eforturile lui Marcel Ciolacu de a realiza alianțe electorale și alianțe în Parlament împotriva PNL”, susține Vasile Dâncu într-un interviu acordat transilvaniareporter.ro.  Sociologul l-a catalogat pe Tudose drept o “conservă”, care a trădat partidul.

Conserva din PSD

“Apoi, dacă mă uit la Mihai Tudose și ultimele lui evoluții pot să-mi explic mai bine acțiunile Domniei sale. Cei care spun că este o <conservă> cred că au dreptate și se bazează nu doar pe traseismul ciudat din ultima vreme, dar mai ales pe trădările sale. În primul rând, a trădat partidul când a ajuns în funcția de Prim Ministru, servind alte interese, motiv pentru care CEX-ul la demis, după doar câteva luni. Să nu uităm apoi că a trădat România atunci când nu l-a primit pe Premierul Japoniei care, după cinci decenii de eforturi diplomatice, a venit, în sfârșit, în România. A fost o adevărată rușine națională pe care nu o să o putem șterge decenii de acuma încolo. A trădat PSD trecând la partidul lui Victor Ponta care l-a facut parlamentar european, dar, în scurt timp, cei care îl manevrează din spate l-au pus să organizeze voturile necesare pentru guvernul Orban. A făcut-o trădând din nou, și PSD, și PRO România. La scurt timp, cred că a primit o nouă misiune, să se întoarcă în partid și să organizeze bătălia electorală. Pare un non sens: cel care acum trei luni a pus guvernul Orban, vine să conducă competiția electorală împotriva lui Orban și PNL”,  a declarat Dâncu în interviu.

El l-a criticat și pe Claudiu Manda. “Cred că Mihai Tudose și Claudiu Manda au încercat să zădărnicească o parte din eforturile lui Marcel Ciolacu de a realiza alianțe electorale și alianțe în Parlament împotriva PNL. Atacul la Victor Ponta este o încercare de a lăsa PSD fără soluția unei alianțe politice cu PRO România și aceasta îi avantajează doar pe adversarii politici. Un PSD izolat în Parlament și în viitoarele alegeri, este o victimă sigură”, a mai spus Dâncu, unul dintre greii PSD ai aripii de la Cluj.

Citește cronicazilei.ro cu încredere.

Foto credit- transilvaniareporter.ro