Dîncu: Dacă Iohannis reevaluează PSD, nu vom intra la guvernare pe ușa din dos! (Video)

Președintele Consiliului Național al PSD, Vasile Dîncu, a declarat că dacă Iohannis reevaluează PSD,  social-democrații nu vor intra la guvernare cu un compromis și nu pe ușa din dos, scrie Digi24.ro

Întrebat dacă PSD va vota un guvern PNL minoritar, Dîncu a răspuns că o asemenea soluție nu a fost stabilită și că o decizie va fi luată în funcție de rezultatul discuțiilor de luni din Coaliție. „Noi am anunțat că nu vom susține un guvern minoritar. Așteptăm ca președintele Iohannis să se pronunțe, este el care a făcut designul acestei forțe politice și mi se pare suspectă această tăcere. În momentul în care își declară falimentul acestei coaliții, atunci președintele are posibilitatea să cheme iar partidele la Cotroceni și să meargă pe altă variantă. Noi am avut un program de guvernare alternativ și un premier pe care l-am propus. Poate ne reevaluează și pe noi. Dar nu vom intra la guvernare cu un compromis, nu vom intra pe ușa din dos și nu vom susține orice manufactură politică de acest gen. Ne-am asuma guvernarea dacă am avea programul nostru și premierul nostru, dar cred că e foarte departe această perspectivă”, a afirmat președintele Consiliului Național al PSD.

Întrebat dacă sunt condiții pentru ca PSD să depună o moțiune de cenzură acum, Dîncu a răspuns că aceasta poate fi o soluție, având în vedere discuțiile privind mortalitatea din cauza Covid-19. Dar, trebuie să existe date pentru a susține afirmațiile lansate în spațiul public în ultimele zile, a adăugat el.

Sursa video și captura video-Digi 24

Citește Cronica Zilei  cu încredere