Eveniment cultural de excepție sub patronajul Revistei Tribuna

Eveniment de excepție la Cluj. În data de 25 februarie 2020 a fost vernisată expoziția organizată de Revista de Cultură Tribuna, intitulată Lumea ca alegorie și mit, a artistului din Germania, Michael Lassel. Considerat la ora actuală cel mai important pictor trompe lˈoeil contemporan, artistul expune pentru a treia oară în România (după București și Sibiu), la Cluj aducând însă cea mai mare expoziție, 38 de lucrări care înnobilează spațiile puse la dispoziție de Muzeul de Artă clujean până în data de 15 martie, scrie stiripesurse.ro

În prezența unui public extrem de numeros, au vorbit despre artist și opera sa: Vakar István, vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, Mircea Arman, managerul Tribunei, cel care a condus și coordonat demersurile pentru organizarea expoziției și editarea albumului Michael Lassel – „Ein Meister aus Deutchland”, apărut la Editura Tribuna în 2019; Daniela Chiorean, din cadrul Universității de Artă și Design Cluj-Napoca, Dan Breaz, din cadrul Muzeului de Artă Cluj-Napoca și Cristina Simion, curatorul expoziției, galerist în Nürnberg. Moderatorul discuțiilor a fost Lucian Nastasă-Kovács, directorul Muzeului de Artă din Cluj-Napoca.

Lumea ca alegorie și mit cuprinde opere realizate de către Michael Lassel în ultimul sfert de secol, constituindu-se într-o retrospectivă a impresionantei sale cariere artistice, un motiv în plus pentru iubitorii de artă din România de a veni la Cluj-Napoca, la Muzeul de Artă din Palatului Bánffy, unde expoziția, dăruită publicului de Revista de cultură Tribuna, mai poate fi vizitată până pe 15 martie. Este cu siguranță un eveniment de excepție în peisajul cultural românesc, mai arată sursa citată.

Credit foto- stiripesurse.ro

Citește cu încredere Cronica Zilei