Fădor (PNL): PSD trebuie să iasă din capcana întinsă de cei care propagă fake news și să voteze legea de prevenție împotriva riscurilor epidemiologice

Deputatul PNL Angelica Fădor face apel la senatorii social-democrați ca să scoată  PSD “din capcana întinsă de cei care propagă fake news și să voteze legea de prevenție împotriva riscurilor epidemiologice”. “Parlamentarii PSD au ocazia astăzi, la Senat, să voteze legea care reglementează măsurile de prevenție împotriva riscurilor epidemiologice. PSD trebuie să iasă din capcana întinsă de cei care propagă știri false, pentru că nimic nu este mai important decât sănătatea românilor. Suntem deja în a 12-a zi în care nu avem o lege care să ne permită să controlăm internarea bolnavilor, izolarea celor infectați. Suntem singura țară din Europa în care Guvernului îi sunt luate toate pârghiile pentru apărarea cetățenilor. Este inadmisibil că, până acum, PSD a amânat în mod repetat adoptarea acestei legi, în ciuda faptului că Guvernul a participat la dezbateri și a pus la dispoziția comisiei analiza comparativă cerută în legătură cu legislația altor țări europene care aplică izolarea și carantina.Sper ca cinismul PSD, la care social-democrații ar trebui să renunțe astăzi, să nu se oglindească în zilele ce vin în evidențele pe care le primesc toți românii”, susține deputatul PNL Angelica Fădor, într-un comunicat de remis Cronica Zilei.

“Campania de instigare a PSD, de propagare a fake news prin asimilarea spitalelor cu lagăre, de echivalare a acțiunii medicilor cu poliția politică, a deciziilor autorităților privind detașarea medicilor cu „munca forțată”, a produs psihoză și a dus la umilirea personalului medical, la desconsiderarea eforturilor medicilor și asistentelor. Deja avem semnale că medicii sunt epuizați în urma numărului tot mai mare de bolnavi aflați  în stare gravă și de aglomerarea secțiilor cu cazuri noi.Fac apel la senatorii PSD să aibă un moment de luciditate și astăzi, în Senat, să voteze această lege atât de importantă pentru noi toți”, a mai spus Fădor, care este și președinte al Comisiei pentru Administrație din Camera Deputaților.