Florica Cherecheș (PNL): Tinerilor trebuie să le transmitem încredere o dată cu deschiderea școlilor, nu atitudini politicianiste

Deputatul PNL Florica Cherecheș  susține că tinerilor trebuie să le transmitem încredere o dată cu deschiderea școlilor, nu atitudini politicianiste. “Deschiderea anului școlar este un moment important pentru copii, cât și pentru părinți, iar acesta va fi probabil cel mai dificil din ultimii zeci de ani. Au fost întâmpinate multe greutăți pe care autoritățile locale, indiferent de coloratura lor politică au reușit să le treacă. Deschiderea școlilor a fost, din nefericire, politizată nepermis de către unii lideri de la București ai Opoziției, însă- la nivel local- administrațiile și-au văzut de treabă pentru a putea oferi copiilor siguranță în vederea cursurilor care vor începe luni. Tinerii nu au nevoie să vadă atitudini politicianiste care nu oferă decât neîncredere și nesiguranță, ci ei trebuie să vadă că, în mod real, școala este deasupra actului politic. În această perioadă dificilă este necesară încrederea reciprocă și le mulțumim dascălilor și conducerilor școlilor care, nu de puține ori, au întâmpinat probleme, cărora le-au găsit rezolvare. De asemenea, știm că părinții sunt îngrijorați de modul în care vor evolua lucrurile începând cu 14 septembrie, dar îi încurajez să îi trimită pe copii la școală. Este un moment de responsabilitate comună a autorităților, a profesorilor și a părinților. De aceea, este foarte important ca toți profesorii, elevii și părinții să respecte cu strictețe toate normele sanitare necesare, de care depinde sănătatea noastră și a celor dragi nouă, să se adapteze la situațiile neprevăzute ce pot apărea pe parcurs”, transmite Florica Cherecheș într-un comunicat de presă.

175 milioane de euro pentru deschiderea școlilor

Florica Cherecheș  mai subliniază că Guvernul PNL  a luat, la rândul lui, toate măsurile ca deschiderea anului școlar să se facă în siguranță. “Este important de reamintit că pentru deschiderea şcolilor în siguranţă, Guvernul PNL a alocat 175 de milioane de euro din fonduri europene pentru decontarea cheltuielilor autorităților locale și unităților școlare. Banii sunt împărțiți pe categorii, respectiv: 100 milioane euro pentru a achiziționa tablete, laptopuri, echipamente electronice pentru predare; 50 milioane euro pentru materiale de protecție, măști, dezinfectanți; 25 milioane euro destinate achiziției de containere sanitare pentru igienă în localitățile care nu sunt racordate la rețeaua de apă și canal. Chiar dacă vor mai exista, după deschiderea școlilor, anumite situații care necesită îmbunătățire, sunt convinsă că ele vor fi rezolvate într-un termen cât mai scurt. Încrederea și colaborarea dintre noi este cea mai importantă acum. Copiii au nevoie să facem scut în jurul lor și să le asigurăm accesul la educație într-un context de siguranță sanitară, să le insuflăm încredere și speranță că împreună vom traversa cu bine această perioadă dificilă!”, a mai spus Florica Cherecheș, care este și vicepreședinte al Comisiei pentru Învățământ din Camera Deputaților.

Citește Cronica Zilei cu încredere