G4 Media: Cîțu premier și Orban președintele C. Deputaților; PNL – 8 ministere, USR PLUS – 7 ministere, UDMR – 3 ministere

PNL și USR Plus au ajuns vineri la un prim acord pentru formarea coaliției de guvernare pe formula Florin Cîțu prim-ministru și Ludovic Orban președinte la Camera Deputaților, au declarat surse apropiate negocierilor, scrie G4Media.ro.

De asemenea, s-a convenit, de principiu, și pe o împărțire a ministerelor din viitorul guvern: 8 portofolii la PNL, 7 la USR Plus și 3 la UDMR.

Discuțiile pentru formarea coaliției de guvernare au fost reluate în această dimineață, la ora 9:00, la Vila Lac, în format extins, nu doar la nivel de lideri cum a fost zilele trecute.

Echipele de negociere au intrat la tratative cu mandate stabilite de conducerile partidelor: USR Plus s-au declarat dispuși să accepte varianta Cîțu premier și Orban la Cameră cu condiția să primească un număr egal de ministere cu PNL în viitorul Guvern. De asemenea, partidul condus de Dan Barna și Dacian Cioloș a precizat că nu îl va accepta pe Orban la șefia guvernului. La rândul lor, cei de la PNL s-au dus cu două variante: 1. Cîțu premier și Orban la șefia camerei Deputaților și 2. Orban premier și Camera la USR Plus.

Citește Cronica Zilei cu încredere