Galeria Sector 1 deschide anul cu expoziția ”Stare de grație. Betuker/Gaspar”

Galeria Sector 1 a deschis programul curatorial al anului 2020 cu duo show-ul Stare de grație. Betuker/Gaspar al artiștilor Istvan Betuker, pictor, și Szilard Gaspar, sculptor, artist de performance și pugilist profesionist. Concepută ca o conversație între medii, expoziția își propune să dezvăluie ceva din intimitatea creativă a celor doi artiști aflați pentru prima dată într-un dialog exclusiv.

Vernisajul a avut loc joi seara, în prezența lui Istvan Betuker și a lui Szilard Gaspar, alături de curatorul Bogdan Iacob. Expoziția poate fi vizitată în perioada 31 ianuarie – 07 martie 2020, la Galeria Sector 1 din str. Băiculești nr. 29, în cadrul Combinatului Fondului Plastic.

Cu ocazia vernisajului a avut loc și un performance, Human Punch bag, la care artistul Szilard Gaspar a fost asistat de Nicu Chiorean, boxer profesionist. Momentul a fost acompaniat de muzicianul Ionuț Postolache (percuție).

„Starea de grație poate fi descrisă ca o stare mentală similară transei”, spune Bogdan Iacob, curatorul expoziției, citat pe pagina de Facebook a Galeriei Sector 1. „O stare a cuiva care este pe deplin imersat în activitatea pe care o desfășoară la un moment dat, de care este preocupat în așa măsură încât tot restul realității iese din câmpul său perceptiv. E o stare ce presupune angajare energică și concentrată într-o activitate pe care o simte ca fiind esențială și plină de sens, o dispoziție sufletească în care persoana implicată ajunge să se bucure, să se adâncească în ceea ce face până la pierderea temporară a noțiunii timpului, dar și a interesului pentru orice altceva” – Bogdan Iacob.

Citește mai multe pe Cronica Zilei!