Hidroelectrica, cele mai bune prețuri la energie electrică pentru populație

Compania de stat Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, este și furnizorul cu cele mai bune prețuri pentru consumatorii casnici, scrie economica.net. În condițiile în care actuala ofertă expira la finalul anului și toată lumea se aștepta la o creștere, compania menține oferta  pentru încă trei luni.

Hidroelectrica are o ofertă de 0,25 lei/kWh – energie activă – pentru populație, până la finalul acestui an. Prețul este fix, valabil pe toată durata contractului, de un an. Cu alte cuvinte, cine încheie un contract cu Hidroelectrica la acest preț până la finalul anului va primi energia la acest preț, 0,25 de lei/kWh timp de un an de zile.

Surpriză însă! În condițiile în care toată piața se aștepta ca, de la 1 ianuarie, și Hidroelectrica sa crească prețul din oferta pentru clienții casnici, în linie cu creșterea accentuată a prețurilor din piețe, oferta actuală, denumită Viitor Verde, rămâne neschimbată până la data de 31 martie, potrivit datelor de pe site-ul propriu.

Așadar, clienții casnici au la dispoziție încă trei luni de zile să semneze un contract concurențial cu Hidroelectrica, în urma căruia vor plăti, timp de un an de zile, 0,25 lei/kWh consumat – energie activă.

Cu toate tarifele și taxele, prețurile finale pentru casnici ale Hidroelectrica sunt cuprinse între 0,63 lei/kWh, pentru zona de distribuție Muntenia, care acoperă și Bucureștiul, și aproape 0,69 lei/kWh pentru zona Oltenia. Sunt, de departe, cele mai mici prețuri pentru casnici din toată piața.

Chiar dacă aceste prețuri vor crește ușor de la 1 ianuarie, ca urmare a creșterii tarifelor de rețea, este posibil ca diferența dintre oferta Hidroelectrica și a celorlalți competitori pe piața de furnizare să se adâncească, în condițiile în care marii furnizori au tot crescut prețurile din oferte, forțați fiind de scumpirea energiei electrice în piață. Or, Hidroelectrica nu are această problemă, pentru că furnizează energia pe care o produce ea însăși.

Ce trebuie să faci pentru schimbarea furnizorului- https://www.hidroelectrica.ro/article/978b5449-841c-8d34-2548-8ea9d20735f9

Citește Cronica Zilei cu încredere

Credit foto- Facebook Hidroelectrica