IMM-urile, afectate sau nu de criză, primesc fonduri pentru a reporni economia

De astăzi a început cel mai amplu program de susținere a întreprinderilor mici și mijlocii (IMM), iar cei care vor să aplice pentru fonduri, pot accesa următoare platformă: https://www.fngcimm.ro/imm-invest . „Azi, la ora 10:00, am început cel mai amplu program de susţinere a întreprinderilor mici şi mijlocii din România, IMM Invest. Printr-un singur click şi completarea unui formular, întreprinderile mici şi mijlocii din România au azi acces la credite garantate pentru investiţii şi capital de lucru garantate cu până la 90%. Astfel, Guvernul României porneşte al treilea program important în această primă fază. După programul cu şomajul tehnic, amânarea ratelor clienţilor la bancă, începem IMM Invest. Acest program este important nu numai prin dimensiune şi caracteristici. Intrăm cu acest program în etapa a doua, etapa de repornire a economiei”, a declarat ministrul Finanţelor.

Program pentru toate IMM-urile

Ministrul a mai spus că programul IMM Invest se adresează tuturor companiilor mici și mijlocii, nu doar celor care au fost afectate de criza determinată de noul coronavirus. Potrivit ministrului, plafonul de garantare este de 15 miliarde lei şi este un program aprobat. de Comisia Europeană. Creditele sunt garantate cu până la 90%, în funcţie de destinaţie (capital de lucru sau investiţii). „Este un program ce poate fi accesat tot timpul anului, dar implicaţiile sunt pe termen lung. Este un program prin care începem repornirea economiei. IMM Invest, alături de programul care se finalizează prin Eximbank pentru companiile mari, similar, sunt primele două măsuri pe care le luam pentru a reporni economia”, a  mai precizat precizat Cîţu.

 Fără comisioane

„Nu există comisioane. Comisioanele şi dobânzile sunt suportate de Guvernul României. O altă diferenţă faţă de ce s-a întâmplat până acum şi de aceea spuneam că este cel mai important program din ultimii 30 de ani. Până acum suma pe care puteam să o acordăm pe companie prin astfel de programe aprobate de Comisia Europeană era de maximum 200.000 de euro. Prin acest program este pentru prima oară când Comisia Europeană ne-a acordat şi putem să dăm această facilitate pentru o sumă de 800.000 de euro pe companie. Ceea ce este o diferenţă enormă şi arată clar că este un program care doreşte să repornească încă de pe acum economia”, a subliniat Florin Cîţu.

Credit foto-pexels.com

Citește Cronica Zilei cu încredere