Important. Se impun restricții de circulație și pe timpul zilei- Video

Preşedintele Klaus Iohannis a  declarat că recomandările date populației prin precedenta ordonanță militară se vor transforma în obligații. “Am convenit că este nevoie de măsuri suplimentare pentru a fi în situaţia să îngrădim, să încetinim răspândirea infecţiei. Astfel, se vor introduce noi restricţii de circulaţie şi noi restricţii pentru români, în sensul că ceea ce a fost până acum o recomandare devine o obligaţie, după principiul stăm acasă”, a spus Iohannis după şedinţa de evaluare şi prezentare a măsurilor cu privire la gestionarea epidemiei COVID-19.

Armata, în ajutorul Jandarmeriei și Poliției

Președintele a mai spus  oamenii vor putea merge la serviciu, dar și pentru cumpărăturile necesare. În plus, se vor lua măsuri speciale pentru persoanele aflate în carantină și în izolare. „Am convenit să pregătim pentru persoanele care sunt în carantină sau în izolare măsuri de supraveghere electronică, fiindcă este necesar ca aceste măsuri să fie respectate integral”, a explicat Iohannis, „Armata va pune la dispoziţie personal care va veni să suplimenteze forţele de ordine publică, Jandarmerie şi Poliţie. Este evident că avem nevoie de măsuri speciale, dar şi de restricţii speciale şi astfel pentru a proteja persoanele peste 65 ani. Pentru aceste persoane se vor introduce restricţii speciale, în sensul că vor trebui în interesul propriu să stea practic tot timpul acasă”, a subliniat Iohannis.

Şeful statului a mai arătat că măsurile vor fi prevăzute într-o ordonanţă militară, care va fi redactată până la sfârşitul zilei, iar restricţiile vor intra în vigoare începând de miercuri. „Am discutat şi alte măsuri care se cer luate, fie prin ordonanţe de urgenţă ale Guvernului, fie prin hotărâri ale Guvernului, fie prin ordine militare. Aceste restricţii pe care tocmai le-am menţionat vor fi prelucrate în cursul zilei de astăzi într-o ordonanţă militară, care se va finaliza până la sfârşitul acestei zile şi restricţiile, dragi români, vor intra în vigoare începând de mâine”, a spus președintele.

Citește și – AUTORITĂȚILE ÎNĂSPRESC MĂSURILE PENTRU A LIMITA DEPLASĂRILE PERSOANELOR- VEZI ORDONANȚA MILITARĂ