Ioniță (PNL): Ar fi fără precedent în UE ca un Guvern să fie demis prin moțiune de cenzură, iar ulterior CCR să decidă că demiterea a fost ilegală

Deputatul PNL, Antoneta Ioniță, susține că ar fi  fără precedent în UE ca un Guvern să fie demis prin moțiune de cenzură, iar ulterior CCR să decidă că demiterea a fost ilegală. “Este foarte clar faptul că PSD nu va ține cont de decizia CCR care ar putea stabili că  depunerea la Parlament a moțiunii de cenzură a fost ilegală. Dovada acestei realități stă chiar în declarația de ieri a purtătorului de cuvânt al PSD, Lucian Romașcanu, care a spus că deciziile Curții se aplică pentru viitor. Într-adevăr, hotărârile CCR se aplică pentru viitor, însă în momentul de față nu avem de-a face cu o lege care poate fi adusă în cadrul constituțional în urma unei decizii a Curții, ci cu o moțiune care poate înlătura Guvernul și arunca țara în instabilitate. Ar fi  fără precedent în Uniunea Europeană ca un Guvern să fie demis prin moțiune de cenzură, iar ulterior CCR să decidă că demiterea a fost ilegală. Fac apel la PSD să aștepte decizia Curții Constituționale și să nu joace jocuri de noroc politice, mai ales într-o perioadă în care Guvernul este preocupat de asigurarea sănătății publice și de relansarea economică. De asemenea, solicit CCR care, în nenumărate rânduri, a luat decizii discutabile, să nu intre, de data aceasta, în jocul politic al PSD și să ia o hotărâre care să lămurească foarte clar procedura prin care poate fi depusă o moțiune de cenzură pentru a evita forțări ale limitelor Constituției”, argumenează Antoneta Ioniță în comunicatul transmis Cronica Zilei.

Deputatul mai afirmă că Marcel Ciolacu folosește moțiunea pentru a-și face imagine la Congresul PSD care are loc astăzi. “Să nu uităm și motivul pentru care PSD forțează procedura parlamentară și încălcarea Constituției: candidatura lui Marcel Ciolacu la șefia partidului. PSD nu a stabilit ziua votului pe moțiune, din simplul motiv că nu va mai conta, acest vot fiind oricum în afara calendarului de interes al lui Marcel Ciolacu: luni au depus moțiunea, astăzi are loc congresul PSD, rezultatul moțiunii nu mai afectează rezultatul alegerilor interne. Moțiunea s-a dovedit a fi un exercițiu de PR electoral al lui Marcel Ciolacu, nu este nici măcar despre întregul partid și despre rolul lui pe scena politică românească. Instituții precum Parlamentul și CCR nu au nevoie să fie băgate în jocurile de putere ale PSD. România are nevoie de stabilitate în această perioadă, nu de jocuri politicianiste ieftine”, mai spune deputatul.