Iulian Dumitrescu, prim-vicepreședinte PNL: Virgil Popescu are tot sprijinul meu

Iulian Dumitrescu, unul dintre liderii importanți ai PNL, afirmă că apreciază eforturile lui Virgil Popescu  pentru rezolvarea crizei facturilor și susține că în vederea diminuării valorii facturilor Virgil Popescu are tot sprijinul său.

“Am discutat în PNL despre posibile soluții de atenuare a impactului crizei energetice asupra populației și economiei, urmând să stabilim în coaliție măsurile pe care le vom lua în următoarea perioadă. Din poziția de prim-vicepreședinte al PNL, apreciez eforturile pe care ministrul liberal Virgil Popescu le face în aceste zile pentru cetățeni. În demersurile sale care urmăresc aplicarea plafonării și compensării prețului energiei și gazelor naturale, potrivit legii, în vederea diminuării valorii facturilor, Virgil Popescu are tot sprijinul meu”, a anunțat Iulian Dumitrescu pe Facebook.

ANPC și ANRE  au demarat o serie de controale la furnizorii de energie electrică și gaze naturale, în urma facturilor mari pe care populația și IMM-urile le-au primit. O parte dintre furnizori au fost deja sancționați pentru neaplicarea schemei de plafonare și comentare în facturile românilor. De asemenea, Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei, a anunțat că analizează dacă preţurile mari la energie şi gaze din această perioadă sunt corecte şi dacă este necesară supraimpozitarea furnizorilor pentru ca banii să fie folosiţi la compensarea facturii consumatorilor vulnerabili.

Citește Cronica Zilei cu încredere