Lege inițiată de USR: Fără acordul vecinilor pentru sediul social

Cei care vor să-și deschidă firme nu vor mai fi nevoiți să ceară acordul vecinilor dacă  în sediul social, dintr-un bloc de exemplu, nu se desfășoară activitate comercială. Deputatul USR Claudiu Năsui  a susținut  că legea prevede următoarele:

“1) Am eliminat două din hârtiile inutile din procesul înregistrării sediului social.

2) Am eliminat acordul vecinilor pentru a avea sediu social într-un apartament în care nu se desfășoară activitate comercială. Acest lucru îi ajută și pe cei cu profesii liberale, care au doar nevoie de o adresă de corespondență oficială ca să poată munci „la alb”.

3) Am eliminat limitarea românilor de a avea o singură firmă în care să fie acționari unici. Și, implicit, toată hârțogăria la care sunt supuși în momentul în care trebuie să mai înființeze o firmă și adăugau fie altă firmă în acționariat, fie o rudă cu 0,001% din acțiuni.

4) Elimină limitarea de a avea o singură firmă per cameră, lucru care a afectat piața imobiliară. Știți atunci când, înainte să închiriem un apartament, eram întrebați de proprietar dacă vrem să facem sediu social acolo? Ne întrebă asta pentru că este un coșmar care durează 3 ani, dacă îl facem, să îl scoată de acolo”.

Legea merge spre a fi promulgată de șeful statului.

Citește cu încredere cronicazilei.ro