Lista țărilor din care cetățenii care sosesc în România nu vor fi obligați să intre în izolare. Lista se va actualiza săptămânal

A fost aprobată  lista cu statele din care cetățenii care sosesc în România nu vor fi obligați să intre în izolare. “Astfel, statele pentru care este introdusă măsura exceptării de la izolare, pentru persoanele asimptomatice care vin în România, sunt: Austria, Bulgaria, Cehia, Cipru, Croația, Confederația Elvețiană, Germania, Grecia, Islanda, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Malta, Norvegia, Slovacia, Slovenia și Ungaria. Lista cu țările pentru care se aplică eliminarea măsurilor de carantină/izolare, se actualizează săptămânal de către Institutul Național de Sănătate Publică, în fiecare zi de luni până la ora 16:00, în vederea introducerii în listă a unor noi țări. Totodată, zborurile către și dinspre țările care fac obiectul excepției se vor relua în condițiile stabilite de HG 394/2020 privind declararea stării de alertă și măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID -19, cu modificările și completările ulterioare”, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Interne.

Măsurile aprobate se aplică începând cu data de 15.06.2020, ora 00:00

  • Hotărârea aprobată de Comitetul Național pentru Situații de Urgență este disponibilă pe site-ul Ministerului Afacerilor Interne, la link-ul https://www.mai.gov.ro/wp-content/uploads/2020/06/Hotarare-CNSU-nr.29-din-13.06.2020-1.pdf  și pe site-ul Poliției de Frontieră.

Foto credit-pexels.com

Citește Cronica Zilei cu încredere