Ludovic Orban: Sunt mincinoși cei care susțin că s-au tăiat bani de la Sănătate

Premierul Ludovic Orban a declarat, duminică seară, că sunt niște mincinoși cei care susțin că prin bugetul pe anul 2020 se taie bani de la Ministerul Sănătății.

„La sănătate, am văzut niște fake-uri absolut îngrozitoare cum că noi am tăiat bugetul. Le spun acestor mincinoși că bugetul la sănătate trebuie calculat atât bugetul ministerului Sănătății, cât și bugetul Casei Naționale de Asigurări de Sănătate. Dacă vom compara bugetul pe 2020, ministerul Sănătății plus CNAS, o să constatăm că este o creștere semnificativă, de câteva miliarde, față de legea bugetului de stat adoptată în 2019 de Guvernul PSD”, a spus Ludovic Orban, la România TV.

De asemenea, premierul Ludovic Orban a susținut că sunt false şi informaţiile apărute în spaţiul public despre o răcire a relaţiilor dintre el şi Klaus Iohannis. „Informațiile care apar sunt invenții care sunt făcute de răuvoitori care încearcă să sfideze evidența și ceea ce orice om cu bun simț poate să vadă o colaborare loială, extrem de serioasă care e bazată pe o abordare serioasă a problemelor țării, o comunicare permanentă pentru identificarea de soluții pe care le discutăm și pe care le punem în practică împreună”, a mai Ludovic Orban.

Și vicepremierul Raluca Turcan a susținut zilele trecute pe Facebook că nici la  Ministerul Educației nu s-au tăiat bani.

Citește cu încredere cronicazilei.ro