MAE, îngrijorat de evoluțiile din Orientul Mijlociu

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a transmis un mesaj pe Twitter în care subliniază necesitatea detensionării situaţiei din Orientul Mijlociu, subliniind că “România este profund îngrijorată de evoluțiile din Orientul Mijlociu”. MAE mai arată că “detensionarea este esenţială pentru a se preîntâmpina pe viitor o deteriorare a situaţiei de securitate”.

De asemenea, NATO monitorizează situaţia din regiune îndeaproape. “Rămânem în contact apropiat şi regulat cu autorităţile americane”, a declarat purtătorul de cuvânt al Alianței Nord Atlantice, Dylan White, informează Agerpres. „La cererea guvernului irakian, misiunea NATO în această ţară este menită să întărească forţele irakiene şi să prevină revenirea grupării Stat Islamic. Securitatea personalului nostru din Irak este prioritară. Vom continua să luăm toate precauţiile necesare”, a adăugat Dylan White.

Declarația lui White vine după ce generalul Qassem Soleimani, emisarul Teheranului pentru afaceri irakiene, şi un alt lider pro-iranian din Irak au fost ucişi în urma raid american la Bagdad, ordonat de Donald Trump, la trei zile după un atac împotriva ambasadei SUA.

Declarația președintelui SUA cu privire la eliminarea generalului iranian:

Citește cu încredere cronicazilei.ro