Marcel Ciolacu, după alegeri: PSD a luat cel mai mic număr de voturi din istorie

Marcel Ciolacu, unul dintre greii PSD, vrea ca partidul să ia măsuri urgente după ce Viorica Dăncilă a pierdut la scor alegerile prezidențiale în fața lui Klaus Iohannis. “Rezultatele ne arată, însă, că în turul II al alegerilor prezidențiale PSD a luat cel mai mic număr de voturi din istorie. Asta după ce și în turul I am avut, la fel, un număr foarte mic de voturi. Să fim cinstiți: este un rezultat dezastruos care vine după un rezultat la fel de prost la europarlamentare. Și atunci, și acum, s-au făcut doar analize județene, nimic la nivel național. Acum cred că e timpul să vedem unde am greșit cu adevărat la nivel central, să judecăm rațional și apoi să trecem la fapte. PSD are nevoie de un nou început. Avem alegeri locale în 6 luni. Acolo nu mai avem voie să pierdem!”, scrie pe Facebook Marcel Ciolacu.

Nemulțumiți de situația în care se află PSD sunt și Gabriela Firea și Niculae Bădălău. Surse din PSD afirmă că la Comitetul Executiv  de mâine al PSD se va discuta și despre un Congres pentru alegerea unui nou președinte al partidului.

Iohannis a câștigat fără probleme

Potrivit centralizării făcute  de Biroul Electoral Central, după numărătoarea a  99,67% din voturi, Klaus Iohannis a obținut 65,88%,  iar Viorica Dăncilă 34,12%

Sursa Foto: Facebook, Marcel Ciolacu

Citește cu încredere cronicazilei.ro