Mircea Arman și Anișoara Bradea, lansare a două lucrări la serata literară organizată de “Asociația de amiciție italo-română Decebal”

Consulul general al României  la Trieste, Cosmin Victor Lotreanu, a participat în data de 1 iunie la un eveniment desfășurat sub forma unei serate literare, organizat de „Asociația de amiciție italo-română Decebal”, condusă de domnul Ervino Curtis, președinte. Manifestarea a cuprins lansarea a două lucrări de mare însemnătate pentru cultura română și proiecția acesteia în mediul italian, anume „La struttura dell’immaginativo umano”, autor Mircea Arman, respectiv „Poemi dal muro”, autor Anișoara Bradea, se arată într-un comunicat de presă al Consulatului General al României de la Trieste.

Atât volumul de filosofie al autorului Mircea Arman, prezentat anterior la Universitatea din Perugia, cât și poemele Anișoarei Bradea s-au bucurat de un interes foarte mare din partea publicului prezent (cetățeni italieni și români rezidenți în nord-estul Italiei). De altfel, fiecare dintre distinșii autori au prezentat propriile creații și au dialogat cu participanții pe diverse teme subsumate evenimentului.

Serata literară, moderată de  Elena Pantazescu Curtis, secretar general al „Asociației de amiciție italo-română Decebal”, a fost întregită de alocuțiunile susținute de  Ervino Curtis și Cosmin Lotreanu. Acțiunea a fost una de înaltă dimensiune culturală atât prin profilul autorilor (filosoful Mircea Arman și poeta Anișoara Bradea fiind contributori ai revistei „Tribuna” din Cluj), cât și prin calitatea dialogului între aceștia și publicul prezent.

Citește Cronica Zilei cu încredere

Credit foto- https://trieste.mae.ro/local-news/2068