Oficial. Se închid școlile și grădinițele- Video

Se închid şcolile şi grădiniţele  în perioada 11 martie – 22 martie, a decis  Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă. „Am luat decizia  de suspendare a cursurilor în învăţământul preuniversitar pe o perioadă limitată, cu posibilitate de prelungire, în funcţie de evoluţiile care apar. E vorba de perioada 11-22 martie, inclusiv. Este o măsură cu caracter preventiv. Primul argument e legat de o creştere estimată a riscului de intrare în ţară a unor persoane care vin din zone cu o largă răspândire a epidemiei. Avem informaţii despre foarte mulţi cetăţeni români care în momentul în care au aflat din presă, anterior emiterii deciziei guvernului italian, despre posibilitatea închiderii Lombardiei, şi-au făcut bagajele şi se pare că mulţi au pornit spre România”, a afirmat  în cadrul unei conferințe de presă Ludovic Orban.

„Vrem să şi vedem evoluţia în ceea ce priveşte numărul de diagnostice, evoluţia din mai multe puncte de vedere şi grija noastră principală e de a-i feri pe elevi de orice risc de contaminare care ar putea apărea în cadrul cursurilor care se organizează la şcoală”, a mai spus Ludovic Orban.

Decizia este valabilă și la privat și la stat

La rândul lui, ministrul Educaţiei şi Cercetării, Monica Anisie, a spus că măsura suspendării cursurilor de referă  atât la învățământul de stat, cât și pentru cel privat. „Această măsură se referă la toate unităţile de învăţământ preuniversitar, fie de stat, fie învăţământ particular. Este vorba despre unităţile de învăţământ preşcolar, adică grădiniţe, primar, gimnazial, liceal şi postliceal. Toate unităţile de învăţământ preuniversitar”, a precizat Anisie.

Citește și MĂSURI DE PREVENȚIE ÎMPOTRIVA CORONAVIRUSULUI FĂRĂ PRECEDENT ÎN ROMÂNIA

Declarații de presă la sediul MAI, la finalul ședinței Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență.Participă: Prim-ministrul Ludovic Orban, ministrul educației, Monica Anisie, ministrul transporturilor, Lucian Bode, ministrul sănătății, Victor Costache și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, dr. Raed Arafat.

Publicată de Ministerul Afacerilor Interne, Romania pe Luni, 9 martie 2020