Orban și-a dat demisia, Ciucă premier interimar

După ce Ludovic Orban a anunțat că renunță la funcția de premier, președintele Klaus Iohannis l-a numit premier interimar pe ministrul Apărării Nicolae Ciucă (foto).

Ce a zis Ludovic Orban

„Am decis să îmi depun mandatul de premier, după un an și o lună în care România s-a confruntat cu o perioadă extrem de dificilă. Guvernul, după demisia mea, va fi condus de un membru al cabinetului care va fi desemnat de președintele României. România are nevoie de un guvern responsabil, care să reprezintă voința cetățenilor și decizia mea de astăzi vreau să arate un lucru foarte clar: nu mă cramponez de funcția de prim-ministru, că negocierile care vor urma trebuie să ducă la un guvern format din forțele de centru dreapta ca vor să utilizeze toate resursele pe care le va avea România”.

Comunicatul Președinției

“Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a luat act de demisia domnului Ludovic Orban din funcția de prim-ministru al României. În conformitate cu dispozițiile art. 106 și ale art. 107 alin. (3) din Constituție, Președintele României l-a desemnat ca prim-ministru interimar pe domnul Nicolae-Ionel Ciucă, pentru a îndeplini atribuțiile prim-ministrului până la formarea noului Guvern”.

Printre variantele de premier plin vechiculate în spațiul public după formarea noului guvern se găsesc următoarele nume: Nicolae Ciucă, Virgil Popescu (ministrul Economiei), Eduard Helvig (director SRI), Florin Cîțu ( ministrul Finanțelor)

Credit foto- mapn.ro

Citește cu încredere Cronica Zilei