Platforma pentru Certificatele de Urgență, funcțională: prevenire.gov.ro

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a anunțat la B1 TV că platforma prin care firmele afectate de criză pot solicita Certificatele de Urgență este funcțională.

Astfel, Certificatele de Situatie de Urgență pot fi solicitate și eliberate, exclusiv online, GRATUIT de pe platforma https://csu.prevenire.gov.ro/ care este deja funcțională.

Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri acordă, la cerere, solicitanților, operatori economici, a căror activitate este afectată în contextul pandemiei SARS–CoV-2, certificate de situație de urgență (CSU).

Certificatele de situație de urgență sunt emise în doua forme:

TIP 1 (ALBASTRU) – pentru întreruperea totală sau parțială a activității, ca urmare a efectelor deciziilor emise de autoritățile publice competente, potrivit legii, în perioada stării de urgență decretate (afectați de Ordonanțele Militare)
TIP 2 (GALBEN) – pentru înregistrarea unei diminuări a încasărilor sau veniturilor în luna martie 2020 cu un procent de minim 25% față de media încasărilor sau veniturilor din perioada ianuarie – februarie 2020.
Certificatele se utilizează în relațiile cu instituțiile publice pentru obținerea de facilități/ măsuri de sprijin ori în relațiile comerciale, în condițiile legii.

Un solicitant poate cere eliberarea unui singur tip de certificat de urgență.

Citește cu încredere Cronica Zilei