Premieră. NASA a reușit să modifice traiectoria unui asteroid

Analiza datelor obținute arată că impactul  navei spațiale cu asteroidul său țintă, Dimorphos, a modificat cu succes orbita asteroidului, se arată într-un comunicat al NASA.  Aceasta marchează prima dată când umanitatea schimbă în mod intenționat mișcarea unui obiect ceresc și prima demonstrație la scară largă a tehnologiei de deviere a asteroizilor.

„Toți avem responsabilitatea de a ne proteja planeta natală. La urma urmei, este singurul pe care îl avem”, a spus administratorul NASA Bill Nelson. „Această misiune arată că NASA încearcă să fie pregătită pentru orice ne aruncă universul. NASA a demonstrat că suntem serioși ca apărător al planetei. Acesta este un moment decisiv pentru apărarea planetară și întreaga umanitate, demonstrând angajamentul echipei excepționale a NASA și al partenerilor din întreaga lume”, a mai spus Nelson.

Explicație foto: Această imagine de la telescopul spațial Hubble al NASA din 8 octombrie 2022 arată resturile aruncate de pe suprafața lui Dimorphos la 285 de ore după ce asteroidul a fost impactat intenționat de nava spațială DART a NASA.

Credit foto: NASA/ESA/STScI/Hubble

Citește Cronica Zilei cu încredere