PSD, ALDE și Pro România ar putea face o coaliție. Discuții și pentru o moțiune de cenzură

PSD, ALDE și PRO România ar putea face o coaliție pentru alegerile locale și parlamentare. „Eu cred că e o necesitate o alianţă de stânga. Stânga trebuie să se reunească, trebuie şi accente de liberalism în interiorul acesteia. Am discuţii cu domnul Ponta, cu domnul Tăriceanu şi nu numai. Am discuţii şi cu alte formaţiuni, cu patronatele, sindicatele, cu fermierii”, a declarat Marcel Ciolacu, liderul PSD, la DC News TV.

Întrebat la România TV, Călin Popescu Tăriceanu a mers și mai departe, conform Agerpres, și a spus că alianța s-ar face și pentru locale, și pentru parlamentare: ”Sunt în momentul de faţă discuţii între noi, ALDE, PSD şi Pro România pentru formarea unei coaliţii care să participe la următoarele alegeri locale şi parlamentare. (…) Credem că avem o şansă reală la următoarele alegeri mergând într-o coaliţie de centru-stânga”.

Contactat de DCNEWS, al lider actor al alianței, președintele ProRomânia, Victor Ponta a afirmat: ”Sunt niște discuții. M-am văzut și cu domnul Ciolacu și cu domnul Tăriceanu, dar nu există până în acest moment niciun fel de decizie sau rezultat. Noi, cei de la PRO România, ne dorim în primul rând să fim mai eficienți în lupta cu Guvernul PNL, să fim o alternativă la domnul Iohannis și să construim un program de guvernare ca cel din 2012, bazat pe creștere, nu pe austeritate. O să vedem însă dacă putem face acest lucru împreună sau singuri. E mai ușor împreună, desigur. Momentan nu avem o decizie luată. Eu unul aștept congresul PSD-ului, să se lămurească lucrurile și acolo, să vedem când sunt alegerile, depindem și de asta”, a declarat Victor Ponta în exclusivitate pentru DC News.

Moțiune după 15 mai sau la începutul toamnei

De asemenea, Tăriceanu a anunțat posibilitatea depunerii unei moțiuni de cenzură împotriva Guvernului PNL. „Avem în vedere o moţiune de cenzură. Am spus-o şi eu şi liderii PSD, Marcel Ciolacu, şi Pro România, Victor Ponta. Acesta este motivul pentru care încep audierile în Parlament. (…) Avem moţiunile simple pe Finanţe şi Agricultură şi avem şi alte instrumente prin care exercităm controlul parlamentar al Guvernului. Sigur că vom discuta despre oportunitatea depunerii moţiunii de cenzură. Aceasta poate fi după 15 mai sau la începutul toamnei”, a afirmat Tăriceanu, la DC News.

Credit foto- Facebook Călin Popescu Tăriceanu

Citește Cronica Zilei cu încredere