PSD: PNL a început cu un abandon campania electorală!

Președintele PSD Marcel Ciolacu consideră că PNL a început campania electorală prin anunțul de susținere pentru Nicușor Dan. “PNL a început cu un abandon campania electorală! Chiar acolo unde se băteau cu pumnii în piept că e miza cea mai importantă pentru ei: în București!”, scrie Marcel Ciolacu pe Facebook.

“După ce au măsurat în sondaje tot felul de candidați de la fostul premier, miniștri, europarlamentari și tot ce au mai găsit prin ogradă, au ajuns la concluzia că tot Gabriela Firea este cea mai bună. Practic, liberalii recunosc public că nici nu știu, nici nu pot, nici n-au cu cine! PS: Gabriela Firea l-a mai învins o dată pe Nicușor Dan. Și sunt convins că, oricâte partide își vor ascunde neputința în spatele său, va mai pierde încă o dată!”, mai susține Ciolacu.

Decizia PNL și ce zice Nicușor Dan

Nicușor Dan este susținut de PNL drept candidat la Primăria Capitalei a anunțat președintele PNL Ludovic Orban într-o conferință de presă. „PNL a efectuat o cercetare sociologică amplă la nivelul Municipiului Bucureşti şi la nivelul fiecărui sector al Capitalei. În urma acestei cercetări a rezultat că toţi candidaţii PNL au şansa de a câştiga alegerile pentru Primăria Capitalei, dar nu avem această garanţie că vor câştiga bătălia cu PSD. În urma discuţiilor pe care le-am avut cu Nicuşor Dan, care au vizat problemele Bucureştiului, soluţiile pentru rezolvarea marilor probleme ale Capitalei, am luat decizia de a-l propune pe Nicuşor Dan ca şi candidat la Primăria Capitalei susţinut de PNL”, a explicat  Ludovic Orban.

La rândul lui, Nicușor Dan a afirmat că gestul lui Orban este unul responsabil. “Mulțumesc președintelui PNL, Ludovic Orban, pentru susținerea candidaturii mele la Primăria Capitalei. Este un gest de mare responsabilitate politică, în condițiile în care PNL-ul are în interiorul său persoane foarte competente pentru această poziție. Prin acest gest de responsabilitate, dorința bucureștenilor de a avea un candidat unic al Opoziției împotriva administrației Firea – PSD este foarte aproape de a fi realizată. Vreau să asigur mediul de afaceri că va avea în mine un partener de bază. Orașul are nevoie de dezvoltare, iar sectorul privat este motorul dezvoltării. Vom simplifica interacțiunea cu autoritatea, vom emite toate autorizațiile în termenul legal. Vom fi o interfață între mediul de afaceri local și sistemul local de învățământ. Vom avea o politică corectă și predictibilă de achiziții publice. Vom ajuta financiar și logistic start-up-urile în tehnologie, industrii creative și cercetare. Vom construi, în parteneriat public-privat, centre de conferințe care să pună Bucureștiul pe harta globală de business”, a scris Nicușor Dan pe Facebook.

Citește Cronica Zilei cu încredere