PSD: Streinu-Cercel a fost demis pentru că a spus adevărul

Președintele PSD Marcel Ciolacu susține că doctorul Streinu-Cercel a fost demis pentru că a spus adevărul. “Citeam mai devreme în presă că Statul New York și Austria au finalizat deja testarea prin sondaj a populației. Au date exacte acum și știu cum să planifice reîntoarcerea la activitate și relansarea economiei! La noi, profesorul Streinu-Cercel- cel care a propus testarea prin sondaj, tocmai a fost demis. Nu pentru că i s-ar reproșa ceva în activitatea sa de specialist. Ci pentru că, în urmă cu trei luni, atunci când toată lumea – mai puțin președintele Iohannis și PNL! – era speriată de ce urma să vină, Streinu-Cercel a propus un plan de măsuri, un plan ce nu s-a aplicat vreodată, deci fără urmări”, a scris Marcel Ciolacu pe Facebook.

Ciolacu a mai spus că lui Streinu Cercel I s-a reproșat delictul de opinie. “Mai mult, inclusiv public, i s-a reproșat delictul de opinie, deoarece același profesor Streinu-Cercel a avut curajul să le-o spună verde-n față că în România nu se testează! Nu pentru că nu am avea capacitate, ci pentru că Guvernul nu vrea! De asta l-au și înlocuit cu o persoană care a spus că statul român testează și așa prea mult. Mistificarea de la cel mai înalt nivel o cred doar cei care au făcut-o! Sunt sigur că oamenii au văzut singuri adevărul. La fel, cum am văzut că, în România normală condusă de liberali, specialiștii încurcă. Pentru că specialiștii nu fac jocul unui guvern de paie, incompetent și de rea-credință, pentru că specialiștii au curajul să spună adevărul, pentru că specialiștii nu pot fi controlați! Și, de aceea, trebuie înlocuiți cu politruci…”, a mai spus liderul PSD.

Anunțul ministrului

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății  a anunțat că Adrian Streinu-Cercel a fost demis din funcția de membru președinte al Comisiei pentru managementul clinic și epidemiologic al COVID-19. În locul lui Streinu a fost numită Adriana Pistol, de la Institutul Național de Sănătate Publică. “Domnul Streinu-Cercel era membru al Comisiei speciale anti-Covid, era chiar președinte. Noi avem discuții, sunt propuneri, chiar și aceste propuneri ale dumnealui, le gândim, dar n-am putut să fim de acord cu dânsul. Apariția acelui plan de vacanță n-a făcut decât să extrapoleze anumite gânduri, anumite gândiri… De alfel, decizia a fost de a-l demite din funcția de președinte al acestei comisii și i-am comunicat și dânsului acest lucru. E vorba de comisia științifică de la nivelul Ministerului Sănătății, el nemaifăcând acum parte și nemaifiind președinte”, a explicat ministrul.

Citește Cronica Zilei cu încredere

Credit foto- doctorulzilei.ro