Raluca Turcan: Eliminăm din administrație clientela parazitară

Vicepremierul Raluca Turcan declară că  “România are, de astăzi, un Guvern suplu, cu instituții structurate pe criterii de eficiență” și că  “pasul următor va fi eliminarea din administrația publică a tuturor acelor personaje numite politic de PSD și a clientelei parazitare”.

„Moștenirea pe care ne-a lăsat-o Viorica Dăncilă este una foarte gravă, dacă ne uităm fie și numai la restanțele PNDL – 5 miliarde de lei, la sumele din fonduri europene care riscă să fie dezangajate – 600 milioane euro doar în cele 2 luni rămase până la sfârșitul anului și alte 3,2 miliarde anul viitor, la sumele nerambursate din TVA, deficitul bugetar la 9 luni fiind de 2,6% din PIB. Vom găsi soluții potrivite pentru a trece de această perioadă dificilă”, mai scris Raluca Turcan pe Facebook.

Urgențe rezolvate și priorități

“Am încheiat ședința de Guvern de astăzi cu 3 urgențe rezolvate: 1. Propunerile de comisar european din partea României au fost agreate după consultarea Președintelui Iohannis. Siegfried Mureșan și Adina Vălean sunt printre cei mai activi europarlamentari, au experiență vastă de lucru în instituțiile europene, sunt profesioniști și integri. 2. Restructurarea Guvernului, în varianta de 16 ministere, va aduce mai multă eficiență și va pune capăt risipei inutile de bani. 3. Am identificat soluțiile pentru completarea veniturilor persoanelor disponibilizate în urma închiderii minelor din Valea Jiului, prin discutarea în primă lectură a unui act normativ în acest sens. Urmează, în scurt timp: 1. Retragerea diplomaților proaspăt numiți de PSD, care nu au nicio legătură cu diplomația. 2. Demararea construirii spitalelor regionale. 3. Program de lucru riguros și profesionalism în aparatul de lucru al Guvernului și în toate celelalte instituții. 4. Pregătirea pentru iarnă”, a precizat Turcan.

Foto: Facebook, Raluca Turcan