Ruptura Orban-Iohannis. Liberalii din echipa premierului îi bat obrazul lui Orban pentru că l-a atacat pe șeful statului

Ludovic Orban l-a criticat ieri seară la Realitatea TV pe șeful statului, Klaus Iohannis, afirmând că președintele țării trebuie să se gândească la soarta PNL. Orban a lăsat impresia că Iohannis nu este interesat de soarta partidului în contextul competiției interne pentru șefia PNL. De asemenea, Orban l-a atacat public și pe premierul Florin Câțu.

În urma acestor critici, susținătorii premierului Florin Câțu au lansat pe Facebook un mesaj comun în care este vizat președintele PNL Ludovic Orban: „În legătură cu ultimele apariții publice ale președintelui PNL, Ludovic Orban, echipa celor care susțin candidatura lui Florin Cîtu dezaprobă comportamentul lipsit de fair-play politic si declarațiile acestuia care aduc grave prejudicii partidului nostru.

Considerăm că este dezonorant pentru președintele PNL să susțină campania de linșaj public a premierului susținut de Partidul National Liberal. Nu a mai existat niciodată în istoria PNL un astfel de moment și este de dorit să nu mai existe altul nici în viitor.  Nu este normal ca actualul președinte al PNL să asiste fără reacție și chiar să încurajeze acuzații grave si derapaje de limbaj la adresa Premierului liberal. Nu este normal ca liderul PNL să-l atace pe Președintele României, cel mai solid partener politic al partidului nostru, în ultimii 7 ani.

Mizele și ambițiile personale nu trebuie urmărite de niciun membru PNL, cu atât mai mult de către președinte în exercițiu, în detrimentul mizelor partidului și ale guvernării. Atacarea propriilor colegi, a guvernării și a Președintelui României este contraproductivă pentru partidul nostru, iar campania internă pentru funcția de președinte al PNL nu trebuie să se transforme într-o răfuială de ordin personal, care să ne vulnerabilizeze în fața adversarilor.

În aceste condiții, trebuie să-i mulțumim actualului președinte al partidului pentru tot ce a făcut bun până acum pentru PNL, să-l îndrumăm spre o ieșire cât mai onorabilă din actuala campanie și,  sperăm, pe 25 septembrie, din funcția pe care deja nu o mai onorează conform așteptărilor și intereselor partidului nostru”.

Citește Cronica Zilei cu încredere