Rusia a invadat Ucraina. NATO ia măsuri de apărare a statelor membre

Preşedintele Vladimir Putin a anunţat  în zorii zilei de joi o operaţiune militară în Ucraina. Au fost raportate explozii în Odessa, Mariupol, Harkov, Nipru, Kramatorsk și la aeroportul din Kiev. Atacul s-a extins în cursul zilei în mai multe zone.

În urma deciziei Rusiei, NATO a anunțat că va desfăşura forţe suplimentare în Europa de Est şi va lua măsuri suplimentare pentru a întări şi mai mult capacitatea de descurajare şi apărare a Alianţei „Am decis, în conformitate cu strategia noastră de apărare, să protejăm toate statele aliate și să adoptăm măsuri suplimentare pentru întărirea capacității de descurajare și apărare pe întreg teritoriul Alianței”, a precizat Consiliul Nord-Atlantic într-un comunicat de presă.

„Vom desfășura forțe suplimentare terestre și aeriene defensive în estul NATO, precum și maritime. Am mărit nivelul de pregătire al forțelor noastre, pentru a putea face față tuturor scenariilor”, se mai arată în comunicatul Alianței Nord-Atlantice.

NATO a condamnat, de asemenea,  atacul Rusiei pe care l-a calificat drept o „gravă violare a dreptului internațional” și un act de agresiune asupra unui stat independent. Alianța Nord-Atlantică a mai subliniat că invazia Ucrainei reprezintă o gravă amenințarea la adresa securității euro-atlantice.

Sursa video- CNN

 

Citește Cronica Zilei cu încredere

Credit foto- captura imagini Twitter